Pružanje pomo?i na moru

Autor Dario, Travanj 12, 2009, 02:46:42 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grancipor

Citat: Tin  u Prosinac 25, 2009, 07:32:07 POSLIJEPODNE
trebao si stati i rec da trebas napraviti izlaz da putujes za italiju.... a kad se svezes reci da si se predomislio, da je pretesko more :)
Bio bih se vezao da sam mogao ali po onakvom vjetru, nisam imao šanse sam.
Ne treba mi Google. Moja žena zna sve!

Quarnery

Dok smo plovili s druge strane italije i nas je ulovila nevera. Pokušali smo se skloniti u marinu Marina. Imali su regatu pa je sve bilo puno. Dok je prijatelj bio za timunom rekao sam mu da pri?e bliže pontonu na benzinskoj pumpi, sko?io na ponton i vezao jedrilicu. naaaravno tjerali su nas ?a. rekao sam samo da je vani nevera i neka on sam odveže brod ako misli da je u pravu. frajer se samo povukao natrag u ku?icu i pustio nas na miru. za nama su došli šve?ani na prekrasnom jedrenjaku.  ja sam ih pozvao i pomogao im da se vežu s druge strane pontona. Tip s benzinske je naravno poludio i po?eo se derati .
Kad sam mu ponovio neka odveže cime ako misli da je u pravu pustio nas je na miru.
Nitko nesmije odvezati cime ako je situacija vanredna bio on carinik, policajac ili sam predsjednik, bradom. Ne smiješ im popustiti i gotovo! Odgovoran je  za nastalu situaciju i ako ti ne želi prihvatiti cimu.problem je što na mnogim mjestima rade ljudi bez op?e a kamoli pomorske kulture. Mislim da je to op?i problem. U uvali zubakove vile i policija zna paziti da mu nitko ne smeta. Kao da je to osobno njegova vala. Ali kad im samo spomeneš propis odmah povuku rogove.

Tin

Citat: Quarnery  u Prosinac 29, 2009, 09:05:47 POSLIJEPODNE
U uvali zubakove vile i policija zna paziti da mu nitko ne smeta. Kao da je to osobno njegova vala. Ali kad im samo spomeneš propis odmah povuku rogove.

Koja to uvala? I kako i zbog cega tamo intervenira policija? sjede tamo i tjeraju ljude da bi netko imao mir?

Quarnery

Pa znaš valjda gdje je Zubak kupio vilu pa pregradio cestu pa potjerao domicilne kupa?e pa ....!? Bilo je o tome komentara i priloga na TV. ?ak su mu i glavonje iz op?ine Sv. Juraj (jer im je sad on najvažniji sugr?anin) dali za pravo jer je to kao prilika za po?etak elitnog turizma, ma moš mislit.

vragec32

Misliš na onog šver... pardon, trgovca oružjem?
Na ovu valu? Žrnovnicu ispod Senja, gdje je ograda na cesti s natpisom "Privatni posjed"?

vid

I u Žrnovnici se je situacija malo primirila.Starosijedioci imaju normalno barke vezane i ako je sranje možeš normalno uletjeti u valu,?ak je tabla privatni posjed skinuta.Do pred tri godine na Senjskoj regatise je no?ilo u Žrnovnici a izgleda da smo bili "pretihi pono?i i vjerojatno premalo popili Zubaku" :angel02 pa je odustao od velikog sponzorstva anim64