down wind jedra

Autor dmeter, Lipanj 03, 2016, 06:17:29 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

dmeter

Citat: Damir s  u Srpanj 06, 2016, 09:47:09 POSLIJEPODNE
dmeter
Stvarno imas srecu?
Kakva je tu sri?a.Još me ovi ispilali tribam tack(letat) ja im nikako objasnit ako letamo pri? ?emo 80-100 nm a naprid niti 10-15 nm.Jedno je regata kad svi letaju pa nije bitno.
Mi udaljeni od Murtera 6,9 nm i ako letamo do? ?emo za 1 sata jedrenja bliže kopnu ali ?emo biti udaljeni od jezera 11-12 nm.A na jedra nisam imao muda uplovit Murter,Tisno,Pirovac. Tribunj - Vodice mi je lu?ki kapetan rekao jesam li lud (ufino) On mi je predložija da uplovim Tisno rave party da sam sam bija tu bi se i usidrija,ali ja sam procjenio da mogu uplovit u ACI marinu jezera i uplovija sam. Ipak zna?i šta sam u?ija na trabakulima na jedra. Ali to je strašno riskantno šta sam ja napravio,pogotovo šta mi se nije dalo vaditi rezervno sidro za brzo zaustavljanje,bilo me straj da mi ?elkot ne ogrebe pa da to moram ponovno polirat. E da jedini incident je kad sam tr?ao na provu sam opizdija nožnim prstom od ogradu.Ali  sad ne virujem propeli i volvu.Kupija sam i onaj osigura? ali mora bi skinuti propelu ponovno istokariti inox prsten 2 mm kupiti novu vidu osigura? 180 kn.ali tad ako se zapletem u konope ode saildrive. E da bow traster je servisiran u Klisu i sad radi na full snazi 4200W to sad ?upa. Sidepower za popravak tražija 4500 kn + PDV a meštar u klisu istokarija kolektor i ugradija od kon?ara novi 800 kn. i sad imam ve?u snagu.
Uglavnom dodano 280 nm u moju plovidbu od toga 108 litara dizela potrošeno.

Y40

Citat: dmeter  u Srpanj 06, 2016, 05:35:57 POSLIJEPODNE
Šta je tebi bilo.
Elektronika me j..e. Crko ST60 Wind. Pokazuje nešto ?udno ili ništa odnosno crtice. Na radaru su mi prestale radit neke funkcije. Kod zumiranja na ploteru mi povremeno nestane karta. U subotu nave?er iša na jarbol provjerit kontakte Winda in ništa sumnjivo nije bilo. Propela Winda stestirana i isto B.P.
Sad ?ekam servisera iz Trsta. Valjda ?e nešto sredit.

E,  usput, da se pohvalim, da sam stestira "poluautomatsku brzohodnu penjalicu" za na jarbol koju sam napravio na osnovu ovoga:
https://www.youtube.com/watch?v=tLoG0Zg8yOo
sa tom razlikom, da sam ja dodao još jedno osiguranje u ovakvom obliku:
https://www.petzl.com/US/EN/Professional/Rope-clamps/ASCENSION#.V312SPmLTAU
Najsre?nija je žena, koja me ne mora više dizat na vin? nego samo pratit i osiguravat kod spuštanja.

Damir s

Hi Y40
Elektronika kompjuteri je super stvar dok radi a kada pocne z......t onda smo u cudu i to se uvijek dogodi u najnezgodnijem momentu. Zato ja uvijek imam nauticku papirnatu kartu podrucje gdje plovim, zlu ne trebalo da se nadje.

Ja sam ti lani nabavio za neku sitnu lovu ovo za ici na jarbol testirao u garazi da vidim kako radi i mislim kada dodjem sa godisnjega iz Hrvatske moram ici gore da promjenim vjetrulju kompletnu.
http://www.swisstech-benelux.nl/c-2913899/mast-en-tuig/
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

pelig

Ne razumijem što si nabavio? Ovdje je prikazano desetak stvari, od vitla preko pojasa do zakovica?

Damir s

Ovo vitlo za penjanje na jarbol.

traktor