Neispravan B&G senzor nov iz kutije

Autor dmeter, Svibanj 09, 2019, 03:56:51 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dmeter

Ako imate vrimena pomozite mi malo i komentirajte garanciju drž vodu dok majstori ne odu tipa na youtube videu

https://www.youtube.com/watch?v=moNm6DOy6ew

Tipa
Thanks, I know which instruments to avoid. Better give a little more money to the company who respects the customer.

ili

Now imagine after 10 years on the boat.

sottoventin

Slu?ajno sam naišao na ovaj post, pa iako ga je vrijeme "pregazilo" dati ?u ogovor na problem, možda pomogne nekom drugom.

Dakle, problem je što DST sonda ne o?itava dubinu ako se po prvi put testira na stolu ili ti je brod na suhome. Zna?i, dok DST ne o?itava dubinu, sistem u op?e ne prepoznaje da je sonda spojena. Zašto - nemam to?an odgovor. Me?utim imam riješenje : stavi brod u more i ponovno pokreni autoselect funkciju u "settings-u" , i sve ?e ti raditi kako treba.

Drugi problem?i? :  dok instrument nema brzinu plovila, ne može izra?unati stvarni vjetar, pa zato na videu na wind ekranu pokazuje samo prividni vjetar ( kut i brzinu ), odnosno ispada da ne radi ni vjetrulja kako treba

dmeter

Citat: sottoventin  u Prosinac 06, 2020, 08:10:28 POSLIJEPODNE
Slu?ajno sam naišao na ovaj post, pa iako ga je vrijeme "pregazilo" dati ?u ogovor na problem, možda pomogne nekom drugom.

Dakle, problem je što DST sonda ne o?itava dubinu ako se po prvi put testira na stolu ili ti je brod na suhome. Zna?i, dok DST ne o?itava dubinu, sistem u op?e ne prepoznaje da je sonda spojena. Zašto - nemam to?an odgovor. Me?utim imam riješenje : stavi brod u more i ponovno pokreni autoselect funkciju u "settings-u" , i sve ?e ti raditi kako treba.

Drugi problem?i? :  dok instrument nema brzinu plovila, ne može izra?unati stvarni vjetar, pa zato na videu na wind ekranu pokazuje samo prividni vjetar ( kut i brzinu ), odnosno ispada da ne radi ni vjetrulja kako treba
Da ali kad je na suhome DST 800 mora u?initi tihi klick, airmar proizvo?a? je obe?ao da ?e to staviti u novo upustvo. zamjenski kad je došao u?inija je klick i tada je ugra?en. probao sam i u kanti vode ali triba ba?va i najmanje 0.8-1 m dubine.
A nisam ni ja od ju?er tako da gore informaciju ne radi na suhome isti video sam napravija na stolu kokpita a sonda je bila uronjena u more na stiroporu a ispod je oko 5+ m dubine mora. Ali taj video je išao Navicu u USA(ne norveška)