Restorani (ili gdje jesti)

Autor Eventum, Lipanj 26, 2012, 05:51:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Eventum

Ponukan prošlotjednom jako lošom spizom po astronomskim cijenama u konobi Ante u Vruljama na Kornatima predlažem da se otvori tema "Restorani" ili "Gdje jesti" u kojoj bismo mogli podijeliti pozitivna i negativna iskustva s ?ita.

Idem ponovno od Kukljice put juga na dva tjedan, pa su mi dobrosošli vaši savjeti. Bitno mi je da je spiza dobra, a cijene da su prihvatljive i da ima vez s gazom preko 2m.

Neki prijedlozi na ruti Ugljan - Žut - Kornati - Žirje - Zlarin - Kaprije - Kakan - Šibenik - Murter?

stibra

Izbor dobrih restorana na Jadranu gdje se po normalnim cijenama može dobiti korektna hrana je nažalost jako mali. Evo nekih sa dobrim iskustvima, a bez da se mora poznavati vlasnika ako ho?eš dobro jesti:
- Luzarija, Veli Iž
- baba Ljuba, Soline, Pašman
- ne znam kako se zove, odmah mali restoran lijevo od mola, velika terasa uz more, Kaprije (ništa posebno, ali imaju svježe gavune ponekad)
- Skala i Bonaca, Skradin, malu prednost dajem za Skalu, jer tam radi valjda najbolji konobar na Jadranu i imaju nevjerojatno dobro doma?e vino (Sladi?)
- Šporka Mare u Proversi, ali skupo
- Robinzon u Vruljama, ali ovisi o inspiraciji, skupo uglavnom, mada se može dogovoriti
- Baba Ljubica, Žirje (treba se najavit), hoba ispod peke najbolje
- Stara Makina, Prvi? luka, obavezno doma?eg kozli?a na roštilju probat, a imaju i Velebitsko pivo!
- Konoba kod Sipe, Sali - ali jako upitno da li im se da kuhat
- mala konobica na rivi u Tribunju, frigani moli i sli?na sitna riba

Samo nažalost, zakasnio si, teško je dobro jesti sad u sezoni, nema više doma?e ribe, sve je uvoz skoro, pogotovo u Kornatima. I kod Ante si sigurno jeo španjolsku ribu.
U restorane se ide u zimi (ako rade) ili u prolje?e i jesen, ako ho?eš dobro i jeftino jesti :)

Npr. bili smo ju?er u Tic-Tacu u Murteru, samo na predjelima (ala sushi), klopa bila izvrsna, ali npr. o?ajno maslinovo ulje, loše doma?e vino.

stibra

Najgore je to što se nemaš baš nešto veseliti kad ideš u neki restoran, jer znaš ili ?e biti loša hrana ili ?e biti preskupo (recimo 400-500 kn po glavi). I to preskupo u dvije tre?ine slu?ajeva ne?e biti dobro :(

estan

Štibra, ja ne poznajem toliko ponudu u ovom dijelu Jadrana, ali vidim da je ista stvar kao i na srednjedalmatinskim otocima. Uglavnom svugdje skupo, rijetko gdje i dobro. ?ini mi se da je najpametnije odustati od restorana, barem kad je puna sezona. Dobro si rekao, nemaš se ?emu veseliti. Samo mi nije jasno, zašto se onda vlasnici žale kako turisti sve manje troše po restoranima. Šta bi oni hjeli, da im daju ništa za puno novca i da ovi hrle ko ludi i daju se svaki put ponovno zaj...ti.

Eventum

estane, zato što je tako kako je i otvorih ovu temu, svi prijedlozi, ali i pokude su dobrodošli. Dakle samo naprijed, valjda ima još koja pristojna konoba... :)

ogi01

na Bra?u se treba maknuti sa obale i oti?i do Doljnjeg Humca kod Jugovi?a - Konoba Kopa?ina. radi ?itavu godinu. radi marende za bera?e kamena. porcija 50kn a ne možeš je pojest kolika je , ako ne bereš kamen. nadalje radi najbolju juhicu od pome na svjetu (jer joj je temelj janje?a). kod Tonija u Dolu (na drugoj strani otoka ispod Škripa) treba naru?it dolce garbo, janje?e iznutrice sa vrganjima u prošeku, sa polentom. 40kn porcija. prošli tjedan bili kod lemeši?a u lu?icama. ljepi ambijent, dobra hrana. puno preskupo - tri bra?ka predjela (verdura), pola litre plavca i pola kruha 230kn.

estan

Ako na noge potegnem do Donjeg Humca, jesti ?u i ja poput bera?a kamena. Samo, obi?no mi se ide u restoran kad sam se pošteno najedrio cijeli dan i ne da mi se još nekoliko sati hodati da do?em do jela. Kad smo na sidru u vali, pa nam šetnja poslije dobro do?e, ionako smo nešto lijepo skuhali sami na brodu.
Ina?e, unutrašnjost je izgleda sasvim druga pri?a na svim otocima. I na Visu se isplati po? u brdo na spizu, pa makar iznajmili renta car za to (ina?e vrlo povoljan). Da se vratimo na Bra?, prije dosta godina, jednom sam, doduše usred zime, odli?no jeo u nekoj konobi u Pražnicama pa ne znam je li još živa.

Ana

Piccolo na Smokvici (Kornati) - hrana odli?na a cijene su ok. nas 6 je jelo i pilo za 800 kuna, ali nije se baš pazilo šta se naru?uje i dosta se popilo
Kod Marka na Šipanu - malo je skuplji ali vrijedi svake lipe, nikad u životu nisam tako dobro jela
Toni u Skradinu - skoro svake godine smo u Skradinu, ali nisam nikad bila ni u Bonaci ni u Skali jer mi je žao prpoustiti Tonija
u Primoštenu su nam preporu?ili restoran Dalmacija ali nije radio kad smo došli pa smo otišli u neki odmah desno i bilo je super a jeftino. jedino što se ne sje?am kako se zove :D
Robinzon u Vruljama, ali ovisi o inspiraciji, skupo uglavnom, mada se može dogovoriti
na Mljetu Barba Ive - na Mljetu ?eš sigurno platiti više nego što bi trebao bez obzira kamo odeš, ali ovdje su još najnormalnije cijene a riba nije iz Leda. i doma?ini su odli?ni!

u principu - kupi Gustozu ?itu od Mora i ne možeš pogriješiti :)
Part of me is angry, part of me is proud...the rest of me is drunk!
....

Eventum

Kod Tonija u Skradinu tradicionalno dobra hoba ispod peke, porcija (1/2 kg hobotnice + krumpir) dodje 120kn.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

ventus

Kod šjor Tonija u Skradinu. Uvjek kad sam tamo. Sve je dobro, a peka od hobe najbolja. Cijene sve normalne, a sve šta platiš isplati se.

Na Kornatima u Vruljama sam uvjek kod Robinsona. Meni uvjek dobro. Doma?i ribari donose ribu a zna bit i brudeta i peka. Cijene su prihvatljive, a hrana odli?na.
U Telaš?ici u malu valu na desnu stranu, nakon što se pro?e pristanište za modro jezero s lijeve, vala Kruševica. Kod starog "pustinjaka" :)
Žao mi je zaboravio sam kako se zove.

Bio jednom i u Opata na Kornatu. Ludilo.
Prepuštaš se šefu u ruke i ne pitaš za cijenu.

Žirje, obi?no u veloj Stupici kod šjor Roze. Hrana normalna, jednostavna riba (iz uzgajališta) ili meso :)
Cijene, skladno tome, jako prihvatljive. Savršeno za goste, pogotovo Engleze.

Kaprije luka - nula. mada ?ujem da na sjevernoj strani, prema kopnu ima mala vala i restoran ali nisam još bio.
Kakan - bove, koncesija, dva broda na bovi, a napla?uje se i bova i ve?era i bude stara riba.
Nevjerujem da ?e se desit ?esto, vjerovatno je bilo eto taj put ali napla?uju bovu i kad do?eš na ve?eru.

Zlarin... nemogu preporu?it nikog posebno zasad. Svi su dobri.

U Murteru kod Fabra. Obavezno.
Ponton isprid restorana, desetak muringa, a more se i sidrit u vali bez problema.

Kad ste na Visu onda se more i? kod Rokija. U plisko poje.
Nazove se telefonom, obavezno dan unaprijed u sezoni. Roki šalje kombi koji je besplatan, odvede vas i vrati nazad. Usluga više manje po cijelom Visu i svim valama isto. I iz Komiže, mada je put onda nešto malo duži ali je pogled prelip.
Najbolje peke na Visu. Doma?e vino, bilo Vugava i Crni plavac i rakija od Roga?a i Mirte  i prošek crni Viški.... lik. LIK!

Ako dovodite goste nemojte ga pitat za neki deal za novce jer ?e vas potirat. Kako i triba.
Cijene su ina?e sasvim normalne.

?ujem da ima i još jedno sli?no misto i svi hvale. Kod Magi?a - ali nisam još osobno testira.

Restorani u gradu su Vatrica, Pojoda, Vila Kaliopa i kod Luce.

Na Mljetu - na južnu puntu, suprotno od Saplunare, prema kopnu, kod malih i Velih Škoja u Stermasi-a.
Prelipo i predobro. Malo skuplje, ali ne preskupo.
Šef je predobar ?ovik.
- ima web stranicu.

U šipanskoj luci kod Marka. Obavezno se najavit dan ili dva prije. Vrlo ograni?en broj bova i mjesta.
Rižoto...polpete od hobotnice... samo se pustiš... ?ino sve sredi.
(doša je jedanput Sanader dok je bija na položaju, tija preko reda pa nije dobija misto, pa je iša nešto pizdit, pa nije dobio mjesto)

A za one sa malo dubljim džepovima U Kobaš na Pelješcu, u Gastro Mare kod gospara Tonija Bjelan?i?a.
To je više onako iskustvo nego ve?era. A dosad sa kim sam bio tamo htjeli su do? i drugi put, bez obzira što je bilo skupo.
- ima se i web stranica.

Uglavnom, ako ho?ete jest baš jeftino - kuvajte na brodu.
:wave: