Atlantic 655 Sun cruiser

Autor hidrotherapy, Lipanj 28, 2016, 02:56:23 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hidrotherapy

Atlantic 655 Sun cruiser
Dužina: 6,55 m
Širina: 2,5 m
Težina: 2 t s motorom
Motor: Yamaha 200 digitalne komande

Novi brod u floti.
Ovaj brod sam prevnstveno kupio za vlastite potrebe, ali sam ga stavio i u najam da nešto zaradi( profesionalna deformacija).
Na kraju je booking i bolji od o?ekivanog jer je plan bio 30-ak dana tijekom sezone, a za sad je bookiran 41 dan. Naravno, žena opet grinta u stilu: a ?ime ?emo mi sad i?i na kupanje?
Brod je stigao po?etkom 3. mjeseca i ja sam uglavnom zadovoljan s onim što pruža.
Od dodatne opreme ima poja?ani trup( ocean line), elektri?ni wc s crnim tankom, hladnjak 40 lit, Silvertex presvlake, sun?alište na pramcu, prozor u kabini s roletom protiv komaraca, 220V, 12V u kabini i kokpitu, hidrauli?ano upravljanje, luksuzni volan, krmena platforme s ljestvama, vatrogasni aparat, inox ograda oko vjetrobranskog stakla, greda za vu?u skijaša, elektr. sidreni vin?, drža?i za limenke, led rasvjeta, dodatna servisna baterija.
Po dolasku sam još ugradio gps s fishfinderom, bimini i špirun na pramcu, presvlaka za konzolu.

https://www.youtube.com/watch?v=flC-ugx2Bfg

Damir s

Ljepi brodic glavno je da si ti zadovoljan a reci zeni da ne moze i ovce i novce u isto vrijeme.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

hidrotherapy

Ja sam u principu zadovoljan.
Putna brzina mu je oko 25-27 ?v, dok je potrošnja pri toj brzini 27-30 lit/sat.
To zna?i da sam iz Pule bez problema za 1 sat na Cresu ili Unijama, okupamo se i uve?er ku?i.
To s jedrilicom nikako nije mogu?e. Zato je u nedostatku slobodnog vremena gliser idealna kombinacija. Budu?i da ima i kabinu u kkojoj mogu prespavati tri osobe, mogu? je i vikend aranžman.

Damir s

Gliser je za ljude koji uvijek negdje i koji imaju dosta para za benzin i uvijek zure super. Ja trcim svaki dan ko lud provedem par sati svaki dan u autu radim 200- 300 Km dnevno tako mi je zurbe dosta i da gliser definitivno nije za nas sto ne znaci da ga drugi ne moraju kupiti i u njemu uzivati. Kada mi se ide na gliser imam ovdje prijatelja koji ima Monterey  28 pa da ga ne odbijem kada nas zove na voznju idedemo ali vise reda radi nego radi gusta. Ali da znas koji mi je  je gust gledati kada vlasnik stisne gas do daske i onda gleda pokazivac nivoa goriva kako nemilosrdno pada kao da je rupa u tanku ali nikada nije pitao da mu platimo benzin. U Hrvatskoj  mi prijatelj isto ima gliser i jednom davno smo bili malo po kvarneru i da se mozemo vratiti u staru vodu na vez  morali smo ici u Crikvenicu natankati  150 L benzina . Svaki gust se placa vise ili manje. Nemoj misliti da sam ti zavidan i zloban ja te potpuno razumijem uzivaj dok mozes zivot je kratak.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

hidrotherapy

Sto se gusta tice, upravu si 100%.
Puno mi je draze ploviti na jedrilici, a jos draze gustati u jedrenju na Hobie Foxu.
Kad uhvatim vremena nekoliko dana, izbor je svakako jedrilica.
Ovo je za dnevno kupanje ili kad su sve jedrilice zauzete.
Ja spadam u one koji gustaju na svim vrsta plovila. Navozao sam se svakakvih plovila, jedrilica velikih i malih, katamarana velikih i malih i motornjaka, deplasmanaca i glisera. Na svakom od tih plovila mi je lijepo na neki nacin. Bitno mi je da se maknem od obale i da plovim.
Kad se vratim nakon nekoliko dana, glava mi je potpuno prazna. Sad sam poceo zapisivati koje me obaveze cekaju kad se vratim jer se od 10 stvari koje sam morao napraviti, po povratku sjecam 4 ili 5. Ove druge su ishlapile.
Prvi dan mislim o poslu, drugi dan manje, a treci dan: zbogom pameti. Firme se ni ne sjetim.
Kad se vratim, treba mi dva-tri dana da uhvatim radni ritam.

Tiha?

Citat: hidrotherapy  u Lipanj 29, 2016, 09:37:04 POSLIJEPODNE
Prvi dan mislim o poslu, drugi dan manje, a treci dan: zbogom pameti. Firme se ni ne sjetim.
Kad se vratim, treba mi dva-tri dana da uhvatim radni ritam.

Da li ti je kad palo na pamet da se ni ne vratiš?  :angel4:

Pohavljujem filmi? i zahvaljujem za filmi?.
Dopada mi se kako te?no komentiraš i imaš osebujan stil.
K tome, nisam do sad znao za rije? "brizgobran", a dobro zvu?i.
Bolje je biti bez ga?a na plaži, nego raditi u odijelu...

Tiha?

Bolje je biti bez ga?a na plaži, nego raditi u odijelu...

hidrotherapy

Ha-ha.
Ispravljeno.

Što se ti?e ideje da se ne vratim, ona mi pada svaki put na pamet.
Nakon nekoliko dana provedenih na moru, svaki put mi do?e želja da krenem dalje na jug umjesto ku?i na sjever. Jednom ?e se to i desiti. Za sad su obaveze( ne samo moje, nego i ženine i dje?ije) razlog zbog kojih se vra?am.
Trenutno samo sanjam o tome, ali valjda ?e jednom snovi postati stvarnost. Ne kaže se uzalud: života nema bez snova.