Apel Saboru s viške Stinive

Apel Saboru s viške Stinive

Na čuvenoj plaži Stiniva na otoku Visu, osmometarskim rekvizitom kita nasukanog na hrpi odbačene plastike i porukom “Plastika jednokratna - šteta višekratna”, aktivisti su slikovito upozorili na nužnost donošenja zakona i propisa kojima ćemo se ozbiljno suočiti s galopirajućim onečišćenjem okoliša plastikom.
Čišćenja podmorja u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni

Velike akcije čišćenja podmorja u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni

Dvije velike akcije čišćenja podmorja u proteklom su tjednu organizirane u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni.
Esimit Europa

Službena potpora projektu Esimit Europa predsjednika Zorana Milanovića

Zoran Milanović danas je postao treći predsjednik Hrvatske, poslije Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović, koji će simolički poduprijeti daljnji razvoj ovog vizionarskog projekta povezivanja naroda uz zajedničku viziju europske budućnosti preko pobjedničke sportske jedrilice.
Plava zastava u ACI marini Cres

U ACI marini Cres vijori se Plava zastava 22. godinu zaredom

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je Plavu zastavu 22. puta.
Contest Yact u suradnji s Bentley Motors

Contest Yachts u suradnji s Bentley Motors

Nizozemski Contest Yachts surađivao je s tvrtkom Bentley Motors na stvaranju uistinu jedinstvene unutrašnjosti za njihovu jedrilicu Contest 59CS, sve prema ideji slavnog ruskog glazbenika i redatelja Garika Sukacheva, kojom unutrašnjost 59CS nalikuje izvrsnom dizajnu kabine Bentleya Continental GT V8 Coupe.
Najavljena 22. Fiumanka

Najavljena 22. Fiumanka

Uoči početka 22. Fiumanke, predstavljen je program i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Fiumanka je više od regate, a to je dokazala i ove godine u kojoj je okupila je i povezala različite organizatore i programe koji će privući u naš grad posjetitelje, sportaše, nautičare, gospodarstvenike i medije.
Promjena na čelu Bavaria Yachts

Promjena na čelu Bavaria Yachts

Marc Diening naslijedit će Michaela Müllera na mjestu izvršnog direktora Bavaria Yachts. Primopredaja je planirana za 1. kolovoza. Müller je 2019. godine preuzeo upravljanje Bavaria Yachtsom, a sada će prijeći u savjetodavni odbor.
Čišćenje bez granica – VI. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola

Hrvati i Slovenci zajedno za čisti Jadran

Tijekom ovog vikenda, već tradicionalno šestu godinu za redom, više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije sudjelovalo je u velikoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja Savudrijske vale, a akciji će se priključilo i više od 50 djece, sudionika VI. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole.
Promidžbeni spot Turističke zajednice Dubrovačkog primorja istaknuo sve čari ACI marine Slano

Promidžbeni spot Turističke zajednice Dubrovačkog primorja istaknuo sve čari ACI marine Slano

Prošlog tjedna objavljen je drugi od četiri promidžbena videospota Turističke zajednice Dubrovačkog primorja. Naglasak je stavljen na nautiku, a glavnu ulogu ima ACI marina Slano kao središte svih nautičkih potencijala i početna točka za najčarobniji obilazak Dubrovačkog primorja.
Radovi u Krčkim lukama 2021

Radovi u Krčkim lukama

U sklopu redovnih aktivnosti na praćenju realizacije radova u krčkim lukama, gradilišta su obišli županijski pročelnik i predsjednik Upravnog vijeća ŽLUK Ljudevit Krpan sa suradnicima, članovi Upravnog vijeća, te ravnatelj ŽLUK Goran Lajnert sa suradnicima.