Sudar gumenjaka i trajekta

Adrenalinska „igra“ dvojice mladića mogla je završiti tragično

 

 

 

Foto: Ilustracija

 

Dvojica mladića starih 18 i 25 godina ozlijeđena su u sudaru između gumenog čamca i trajekta koji se dogodio u subotu uvečer oko 21 sat  u moru ispred luke Sumartin na otoku Braču.

 

Mladići L.B. (r.1966.) i M.L. (r. 1989.) su, očito željni adrenalina, u gumenom čamcu bez registarskih oznaka započeli opasnu „igru“ utrkivanja i ometanja plovidbe Jadrolinijinog trajekta „Pelješčanka“ koji je u subotu uvečer isplovio iz luke Makarska prema Sumartinu na redovnoj brodskoj liniji između kopna i otoka Brača. Dvojac u gumenom čamcu ometao je plovidbu trajekta od samog isplovljavanja iz Makarske i putem kroz Brački kanal, a neposredno prije ulaska u luku Sumartin mladići su izgubili kontrolu nad gumenjakom koji je udario u pramac trajekta. Jedan od mladića je u sudaru teže, a drugi lakše ozlijeđen.

 

U blizini se zatekao lokalni ribar koji je gumenjak zajedno sa ozlijeđenim mladićima uzeo u tegalj do luke Sumartin gdje su unesrećene preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, nakon čega je teško ozlijeđeni mladić hitnim helikopterskim prijevozom prebačen u KBC Split. O nesreći je obaviještena i Lučka kapetanija Split, a policija je preuzela istragu o okolnostima koje su dovele do ove pomorske nesreće.

 

MPPI / Nautica Portal