Otkazivanje regata

ADS 4693

Foto: Tihomir Steigl

 

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 28.11.2020. donesene su nove epidemiološke mjere radi suzbijanja bolesti Covid-19, kojima su privremeno obustavljena sva sportska natjecanja. Time je krenuo niz otkazivanja regata koje su se trebale održati tijekom prosinca 2020.

Tako je slijedom te odluke Izvršni odbor JK Val donio odluku da se otkazuje i “21. Šibenska regate krstaša”, koja se trebala održati 05. prosinca 2010. Već i prije ovih novih epidemioloških mjera Organizacijski odbor “21. Šibenske regate krstaša” pripremio je prilagođeni program po kojemu bi sve jedrilice koje su trebale sudjelovati u regati pristigle na startnu liniju u predviđeno vrijeme bez ikakvih prethodnih međusobnih fizičkih kontakata.

 "Prijave za regatu su bile isključivo “on line”, a sastanak skipera održao bi se preko radio veze kojom bi se sudionicima izdale upute za jedrenje. Otkazali smo sva događanja na šibenskoj rivi kao i svečanost dodjele nagrada i zabavni program. Smatrali smo da se tako može održati regata, a da se sudionici ne izlažu pretjeranom riziku od zaraze virusom. Međutim, ove nove epidemiološke mjere ne ostavljaju nam prostora za održavanje regate, a “21. Šibenska regata krstaša” održati će se slijedeće 2021. godine. Prekid jedne lijepe tradicije koja traje već 20 godina ne znači puno u usporedbi s razmjerima ove pošasti koju upravo proživljavamo. S nadom da će ovoj epidemiji uskoro doći kraj i uz želju da svi ostanemo zdravi", govori nam Marin Paić, dr.med., predsjednik J.K.Val Šibenik.

Pored 21. Šibenske regate krstaša, otkazane su i regate Sv. Nikola i Marina Kornati cup, u organizaciji YC Biograd.

 

NAUTICA PORTAL