Vendée Globe: Jean Le Cam spasio kolegu

 U 01:18 sati UTC, tim PRB-a obaviješten je da je njihovog sudionika regate Vendée Globe, Kevina Escoffiera (PRB) spasio kolega Jean Le Cam (Yes We Cam!)

Jean Le Cam - Yes We Cam

Foto: Jean Le Cam / Yes We Cam! 

 

Escoffier je morao napustiti njegovu jedrilicu IMOCA 60 PRB nakon oštećenja jučer poslijpodne oko 13:46 sati UTC i prebaciti se na splav za spašavanje oko 840 nautičkih milja JZ od Cape Towna.

Spasilačku misiju koordinirana je iz Les Sables d’Olonnea Vendée Globeove direkcije u suradnji s CROSS Griz Nez i MRCC Južne Afrike. Predsjednik PRB-a, Jean-Jacques Laurent bio je u stožeru regate s direktorom utrke Jacquesom Caraësom i timom za vođenje regate koji su pomagali tijekom cijelog procesa spašavanja.

„Na brodu je s Jeanom!“, ove kratke riječi došle su kao veliko olakšanje za cijeli tim, za Escoffierovu obitelj i sve one koji su uključeni i one koji prate regatu Vendée Globe.

Kevin je do sada viđen na YesWeCamu samo putem video prijenosa uživo jer je Jean Le Cam imao povezan video sustav tijekom cijele operacije pretraživanja. Nitko još nije uspio razgovarati sa skiperom iz PRB-a koji se upravo pojavio nasmijan u odijelu za preživljavanje, zajedno sa Jean Le Camaom.

 

Nautica Portal