ORC prvenstvo Hrvatske: Splitska posada jedrilice All For One prva

Šibenski JK Val bio je organizator ORC Prvenstva Hrvatske na kojem je snage odmjerilo ukupno devet posada iz Pule, Rijeke, Zadra, Splita i Šibenika

Foto: Sibenik.in

 

Proteklog vikenda šibenski Jedriličarski klub Val bio je organizator ORC Prvenstva Hrvatske. Na startu se pojavilo devet posada iz Pule, Rijeke, Zadra, Splita i Šibenika. Naslovom prvaka okitila se posada jedrilice ALL FOR ONE iz JK Labud Split kormilara Karla Kureta, drugo mjesto je pripalo posadi jedrilice ORCA iz Pulskog Uljanika s kormilarom Goranom Zubanom a treće mjesto je pripalo jedrilici DAMACO iz JK Val kojom je kormilario Teo Piasevoli. Druga domaća posada jedrilice MR.J kormilara Damira Desabote također je odjedrila jako dobru regatu i završila na 5. mjestu.

 

Posade su odjedrile sedam plovova po različitim uvjetima od laganog burina u petak do subotnjeg burina koji je okrenuo u zapad do nedjeljnog sunčanog maestrala, piše Šibenik.In. Kako se radi o hendikep sistemu jedrenja, svi su se trudili izvlačiti maksimalne brzine i strateški i taktički odjedriti  plov u što kraćem vremenu.

 

„Moja posada je zadovoljna nastupom i trećim mjestom, prvi put smo jedrili na ovom brodu i trebalo nam je malo vremena da se uhodamo brod i 12-članu posadu te krenemo izvlačiti maksimalne brzine. To smo uspjeli i iz plova u plov bili smo sve bolji, a u zadnjem danu završna tri plova smo jako dobro odjedrili te se probili na postolje“ izjavio je Teo Piasevoli. Brončana Valova posada na ORC PH: Martin Petković, Petar Landeka, Jakov Dabov, Danijel Kraljev, Damir Vukić, Tea Keser, Niki Keser, Juraj Radačić, Luka Piasevoli, Simon Triva, Teo Piasevoli i Tomislav Bašić.

 

Šibenik.in