Amer Yahts i Volvo Penta nastavljaju zajedničke aktivnosti

U sklopu Nobel Week događanja u Sanremu, talijanski brodograditelj Amer Yachts predstavio je Volvo Pentine rezultate neovisne studije o podvodnoj buci. Smanjivanje podvodne buke ključni im je fokus održivosti, a rezultati ove studije pomoći će u budućem radu.

 

Barbara Amerio w Andrea Piccione 1200

Foto: Luca Simoncelli, Riviera24

 Iz Volvo Pente nedavno je najavljeno kako ubrzavaju svoje napore s ciljem održivosti sukladno s novim ambicijama Volvo Grupe - da bude tvrtka s nultom emisijom najkasnije do 2050. godine. Volvo grupa sada se također obvezala na znanstveno utemeljenu ciljnu inicijativu (SBTI). Kako bi ispunili ove ciljeve, Volvo Penta ubrzava svoje napore u postizanju nulte emisije i cilj im je biti vodeći u održivim energetskim rješenjima. Jedno od područja fokusa u planu održivosti Volvo Pente je podvodna buka - koja ima negativne učinke na morski život, posebno morske sisavce.

Amer Yachts i Volvo Penta bliski su partneri dugi niz godina. Obje tvrtke dijele vrijednosti održivosti i surađivale su na njihovoj realizaciji. Nedavno je Cetena, talijanska istraživačka tvrtka u pomorskom sektoru, provela studiju o zagađenju bukom u ime Amer Yachts. Studija je analizirala podvodnu buku koju su generirali Amer 94 i Amer 100 tijekom plovidbe - oboje opremljeni sustavom Volvo Penta Inboard Performace System (IPS). Barbara Amerio, vlasnica Amer Yachts, predstavila je rezultate kao "poklon za budućnost" Andrei Piccioneu, voditelju prodaje Volvo Pente za Italiju. Na svečanosti je istaknut zajednički napor obje tvrtke u cilju održive plovidbe.

"Održivost je važna za našu filozofiju i već nekoliko godina naporno radimo na promjenama u jaht industriji, jer znamo da su graditelji jahti važni dionici u promjenama pristupa kupcima", kaže Barbara.

 Učimo zajedno
Rezultati Amerove studije buke izvrstan su dodatak kontinuiranom istraživanju tvrtke Volvo Penta. Trenutno, Volvo Penta poduzima napredni inženjerski projekt koji uključuje razvoj metode ispitivanja za mjerenje podvodne buke, kao i izvođenje samih testova buke kako bi se razumjeli uzroci različitih izvora buke.

"Sjajno je vidjeti kupce poput Amera kako vode industriju prema njenoj održivosti", kaže Johan Inden, voditelj pomorskog segmenta u Volvo Penti. "Rezultati ispitivanja na sjajan će način doprinijeti našem istraživanju i želimo nastaviti u ovom zajedničkom načinu razmišljanja kako bismo zajedno učili."

Amer 100 1200

Foto: Amer Yachts

 Povijest suradnje
Davne 2018. godine Amer i Volvo Penta udružili su snage na stvaranju Amer 94 - prve održive superjahte ove vrste. Dvije su tvrtke održale su prezentaciju koja se fokusirala na očuvanje - s govornicima poput Sabine Airoldi, morske biologinje s Istraživačkog instituta Tethys, kao i sa svjetski poznatim jahtašicom i glasnogovornicom Turn the Tide on Plastic, Dee Caffari. Događaj je bio uspješan i skrenuo je pažnju na teme poput zagađenja plastikom i sudara morskih sisavaca s plovilima koji se kreću velikim brzinama - ističući prednosti upravljivosti IPS sustava Volvo Pente.

„Želimo ići naprijed, a nastojanje da kontinuirano budemo održiviji kao tvrtka i industrija izazov je koji smo sami sebi postavili. Izuzetno napreduju kada surađujemo i radujemo se što ćemo to i dalje činiti ", zaključuje Amerio.

Volvo Penta / Nautica portal