61. Genoa Boat Show otvorio prijave za izlagače

61. Genoa Boat Show održati će se 16. do 21. rujna 2021., a od danas su otvorene prijave sudionika za ovu međunarodnu izložbu brodova u organizaciji talijanskog udruženja nautičke industrije.

Genoa International Boat Show

Pripreme za ovogodišnji Međunarodni sajam nautike u Genovi već su uvelike u tijeku, nakon složene, ali izazovne godine u kojoj se globalni događaj istaknuo kao jedini nautički sajam u Europi koji se održao. To je bilo zahvaljujući jedinstveno razvijenom modelu planiranja događaja koji kombinira najviše standarde učinkovitosti, sigurnosti i kvalitete kontakata za izlagače i širu javnost. Podaci o tržištu koji su pratili događaj opipljiv su dokaz njegovog uspjeha, potvrđeni izjavama izlagača i vlastitim istraživanjem tržišta Talijanskog udruženja za leasing, koje pokazuju očigledan porast od 21,34% u ugovorima potpisanim 2020. godine, dostigavši vrhunac u listopadu tijekom i odmah nakon Boat Showa.

Saverio Cecchi, predsjednik Talijanskog udruženja nautičke industrije i I Saloni Nautici navodi: „Izdanje Međunarodnog sajma plovila u Genovi za 2020. godinu označilo je prekretnicu za ovu industriju, izdanje koje je predstavljalo hrabrost, kvalitetu i znanje koje je Italija pokazala, istovremeno signalizirajući i početak oporavka gospodarstva.
Ove godine želimo maksimalno iskoristiti sav dosadašnji naporan rad, donoseći svijetu još jedan solidan i učinkovit događaj koji je prilagođen potrebama tržišta u tako složenom trenutku i koji potiče stvarne mogućnosti za razvoj poslovanja, okupljajući potražnju i ponudu."

Genoa International Boat Show

Carla Demaria, izvršna direktorica I Saloni Nautici nam govori: „Pred nama je još jedna posebno složena godina, međutim i prošlogodišnja postignuća i samo tržište plovila mogu potvrditi pouzdanost i snagu ovog projekta. Očekivanja od ključnog nautičkog događanja, koji je Genova International Boat Show, visoka su kao i uvijek, posebno nakon prošlogodišnjeg izdanja u pogledu učinkovitosti, sigurnosti i rezultata. Tržište žarko čeka održavanje sajma, sajma koji je svijetu pokazao koliko je važan za razvoj nautičkog poslovanja. Naša organizacijska mašinerija već je u potpunosti operativna, spremna za preuzimanje ovog novog izazova".

Međunarodni sajam nautike u Genovi odavno je postavljen kao bitna referentna točka za najbolje što brend Made in Italy nudi i ključni je alat za razvoj poslovanja u industriji rekreacijske plovidbe, jamčeći prisustvo visokokvalitetnih izlagača iz nautičke industrije, profesionalaca koji u njoj sudjeluju, kao i prisutnost međunarodnog tiska. Desetogodišnji sporazum potpisan je u lipnju 2020. s regijom Liguria i općinom Genova, podržan od strane Uprave zapadnog ligurskog mora, a odnosi se na organizaciju sajma brodova u Genovi, čiji je jedini organizator Talijanska udruga morske industrije. Od 2023. godine događaj će također imati koristi od mogućnosti iskorištavanja potpuno redizajniranog, funkcionalnog prostora, nakon projekta preuređenja usmjerenog na genovsku rivu Levante, koja će Genova International Boat Show smjestiti u srce svoje potpuno nove prostorne konfiguracije.

Genoa International Boat Show

Planirani raspored za 61. međunarodnu izložbu nautičkih plovila slijedit će isti, uspješan format kao i prethodnih godina, multi-specijalizirani sajam nautičkih plovila, koji uključuje redizajnirane, prilagođene usluge dizajnirane posebno za pet tržišnih segmenata koje predstavljaju: Yachts & Superyachts, Sailing World, Boating Discovery, Tech Trade i Living the Sea.

 

Nautica portal