Regatavanje po službenom kalendaru HJS može započeti!

Nakon nikad sličnog početka godine, posebno teškog za jedriličare željne natjecanja, Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke vezane uz nužne epidemiološke mjere, donesene 12. ožujka 2021. sa stupanjem na snagu 13. ožujka 2021. objavom u Narodnim novinama, omogućen je početak ovogodišnje regatne sezone.

 

Regata by Nikola Šiško

Foto: Nikola Šiško

Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjesrama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja došlo je do izmjene kojom se iza riječi „sva natjecanja“ dodaju riječi „u zatvorenim prostorima“.

Stožer je time dozvolio održavanje svih natjecanja na otvorenom, naravno, uz uvjet pridržavanja svih epidemiloških mjera i preporuka. To znači da ćemo nakon nekoliko mjeseci suspenzije regatnih događanja napokon moći sudjelovati na službenim regatama u kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza.

HJS je izdao radnu verziju 2021 Kalendara regata, za koju se nadamo da se neće više skraćivati već da će postati i završna!

Na koncu, pozivamo sve jedriličarske klubove da nam šalju objave o održavanju regata o njihovoj organizaciji, odnosno oglase regata kako bismo ih objavili u rubrici Klupske vijesti.

Nautica portal