Contest Yachts u suradnji s Bentley Motors

Nizozemski Contest Yachts surađivao je s tvrtkom Bentley Motors na stvaranju uistinu jedinstvene unutrašnjosti za njihovu jedrilicu Contest 59CS, sve prema ideji slavnog ruskog glazbenika i redatelja Garika Sukacheva, kojom unutrašnjost 59CS nalikuje izvrsnom dizajnu kabine Bentleya Continental GT V8 Coupe.

 

Contest Yachts Bentley

Kao kreativna osoba, Garik Sukachev unosi jedinstvenost u sve što dotakne, a ideja ovdje bila je kombinirati fin rad dvaju izvrsnih konstruktora jahti i automobila. Ovaj koncept bratimljenja već je davno bio  razmatran, a samo u bliskoj su suradnji dvije tvrtke moglo se u potpunosti provesti ovu viziju.

Značajno je da je ovaj projekt gradnje također započeo u posebnoj obljetnici 2019. godine, g. Sukachev je tada proslavio svoj 60. rođendan, Contest Yachts 60. godišnjicu, a Bentley Motors 100. obljetnicu.

Contest Yachts Bentley

U suradnji s vrhunskim nizozemskim škverom, ove posebne narudžbe izgradili su majstori tvrtke Bentley Design Services koja se, na sličan način kao i Contest Yachts, specijalizirala za stvaranje prilagođenih rješenja za svoje klijente.

U luksuznu kabinu Bentley Continental GT V8 Coupe već je ugrađivana crvena koža Hotspur, u kombinaciji s kontrastnom platnenom bež kožom - staylingom kojim je Bentley mogao pomoći da se reinkarnira u novoj, 18-metarskoj, jedrilici Contest 59CS, modelu koji je prvi put predstavljen krajem 2020.

Contest Yachts Bentley

Contest Yachts škver poznat je po izvanrednoj pažnji prema detaljima u inženjerstvu i opremanju. Bentleyjev styling dobro se uklapa u osnovni dizajn interijera, za kojega su zaslužni Wetzels Brown Partners, koji su usko surađivali s timovima Contesta i Bentleyja kako bi postigli ovaj izvanredan rezultat.

Arjen Conijn, izvršni direktor i suvlasnik Contest Yachts, rekao je: "Naša obitelj već više od 60 godina gradi jedrilice i motorne jahte premium klase. Poznati smo po temeljitom pristupu prilagodbi koji nam omogućuje da ispunimo očekivanja i preferencije svakog kupca. Ovaj je projekt krajnji primjer ovog pristupa - suradnja s gospodinom Garikom i Bentleyem kako bi se san kupaca pretvorio u stvarnost. "

Contest Yachts Bentley

Brett Boydell, voditelj Bentley dizajnerske suradnje u Bentley Motorsu, rekao je: „Ovaj projekt bio je prilika da Bentley Design Services predstavi neke od svojih mnogih vještina u doista jedinstvenoj suradnji. Bentley automobili prihvaćaju kvalitete izrade i stila koji su postignuti samo na najvišoj razini nautičkog dizajna."

Contest Yachts Bentley

Klasificirana za jedrenje preko svih oceana i certificirana od strane Lloyd's Register-a, vodećeg svjetskog tijela za klasifikaciju, 18-metarska Contest 59CS, koja je zaista idealana za sve tipove nautičara, prvi je put porinuta krajem 2020. Kao i kod svih Contest jedrilica, ovaj je model dostupan sa širokim paletama interijerskih rješenja smještaja, a kao i kod Bentleyja, interijer se može opremiti prema ekskluzivnim zahtjevima.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Contest Yachts.

Nautica portal