Promjena na čelu Bavaria Yachts

Marc Diening naslijedit će Michaela Müllera na mjestu izvršnog direktora Bavaria Yachts. Primopredaja je planirana za 1. kolovoza. Müller je 2019. godine preuzeo upravljanje Bavaria Yachtsom, a sada će prijeći u savjetodavni odbor.

 

Bavaria Yachts CEO

Prije nego što je Diening (45) zauzeo mjesto izvršnog direktora Magirusa, prije više od pet godina, proveo je više od deset godina na rukovodećem mjestu u Bombardieru i radio je kao savjetnik među poznatim tvrtkama poput Knorr-Bremse i Deutsche Bahn.

“Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Marca Dieninga u našem škveru Bavaria Yachts. Uz njegov dokazani uspjeh u održivom razvoju tvrtki i njegove osobne vrline, sigurni smo da je Marc Diening prava osoba i da ima dosljednost potrebnu za nastavak puta koji je Bavaria zacrtala, da nas odvede na sljedeću, višu razinu novih proizvoda i nastavi rast. Marc Diening nautičar je od malih nogu i izuzetno dobro poznaje nautičku nišu”, objašnjava Kai Brandes, upravni partner CMP-a.

Michael Müller stigao je u Bavaria Yachts u studenom 2018., ulaskom novog investitora Capital Management Partners (CMP), isprva na mjestu direktora marketinga i prodaje. U veljači 2019. Müller, sada 64-godišnjak, imenovan je izvršnim direktorom. Na vlastiti zahtjev, Michael Müller sada predaje kormilo Marcu Dieningu, kako bi u budućnosti imao više vremena za svoju obitelj.

Bavaria Yachts wide

“Željeli bismo zahvaliti Michaelu Mülleru na njegovom izuzetno uspješnom radu kao izvršnog direktora Bavaria Yachtsa. Zahvaljujući iskustvu u restrukturiranju tvrtki, njegovom stilu vođenja i osobnoj motivaciji da Bavaria Yachts još jednom postane jedno od vodećih europskih brodogradilišta, Bavaria se vratila na dobar put. Sretni smo što će Michael Müller nastaviti podržavati Bavaria Yachts svojim iskustvom kao član savjetodavnog odbora“, naglašava Brandes.

Bavaria Yachts / Nautica portal