Održana 18. ACI Staff regata

U Dubrovniku je u utorak, 2. studenog 2021. održana tradicionalna 18. ACI Staff regata, na kojoj su svoje vještine i jedriličarsko umijeće prikazali naši predstavnici chartera na 13 plovila. Regata je startala ispred ACI marine Dubrovnik, a plovilo se sve do otoka Koločepa i natrag.

 

18. ACI Staff regataFoto: ACI

Pobjedu na ovoj uzbudljivoj regati je odnijela Cardea, koju je nakon tri sata provedenih na pučini prvu na cilj doveo Mario Jozović. Drugo mjesto zauzeo je brod Grima na čelu s Denisom Vukasom koji je ujedno i pobjednik nedavne Viške regate, dok je treće mjesto na postolju pripalo ekipi Ceto, na čelu s Mijom Lončarom. Nakon svečanog proglašenja ovogodišnjih pobjednika, po običaju je uslijedilo i prigodno druženje u ACI marini Dubrovnik.

 

Predvodimo nautički turizam jer smo i sami vrsni moreplovci

Demonstracijom svojih vještina, natjecatelji tradicionalne 18. po redu ACI Staff regate pokazali su koliko je za nautičku zajednicu važna uloga ljudi i njihovog znanja, talenata i strasti prema jedrenju. Za uspješne rezultate u nautičkom turizmu i kreiranje najboljeg mogućeg iskustva za sve goste koji očekuju vrhunsku uslugu nipošto nije dovoljna „samo“ kvalitetna infrastruktura. Naprotiv, cjelokupnu priču o izvrsnosti zaključuje znanje i iskustvo njihovih kolega. Upravo zato s ponosom ACI organizira ovakve tradicionalne manifestacije, kako bi njihovi kolege dobili priliku za demonstraciju svih svojih vještina.

 

18. ACI Staff regata Foto: ACI

 
Gdje je ACI, tu je i kompetitivnost

Ovogodišnja trosatna utrka od ACI marine Dubrovnik do otoka Koločepa i natrag, nije bila nimalo jednostavna. Međutim, naši su iskusni moreplovci itekako dokazali o kakvim je velemajstorima riječ. Snage je odmjerilo 13 ekipa, a najbrža je bila Cardea. Osim pobjedničke ekipe posebno se istaknula još i drugoplasirana ekipa Grimi koju je do cilja doveo pobjednik ovogodišnje Viške regate Denis Vukas, što je samo dokazalo kakvu je moćnu i vještu konkurenciju u Dubrovniku okupila 18. ACI Staff regata.

18. ACI Staff regata

Foto: ACI

 

Čestitamo pobjednicima i svim natjecateljima te se veselimo idućoj ovakvoj prilici za uživanje u moru, jedrenju, lijepom vremenu i još ljepšem društvu.

 

ACI / Nautica portal