Održano treće lokalno događanje projekta DEEP-SEA

Hrvatski projektni partneri H.L. DVORAC d.o.o. i Javna ustanova RERA S.D. organizirali su treće lokalno događanje projekta DEEP-SEA - Development of Energy Efficiency Planning and Services for the Mobility of Adriatic MARINAs.

 

DeepSea projekt

Glavni cilj projekta jest unapređenje postojećih usluga mobilnosti u jadranskim marinama i njihova preobrazba u ekološki prihvatljive i energetski učinkovite sustave. Ukupna vrijednost projekta DEEP-SEA, sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje INTERREG Italija - Hrvatska 2014.-2020. iznosi 2.511.567,50 eura.

Treće projektno lokalno događanje održano je dana 11. lipnja 2022. godine u prostorijama H.L. Dvorca d.o.o., s ciljem predstavljanja projektnih inovativnih usluga održive mobilnosti razvijanih u marini Martinis Marchi u Maslinici na otoku Šolti. Događanje je okupilo govornike i sudionike konferencije Green Future, kao i predstavnike jedinica lokalne samouprave i marina u području turizma, prijevoza i održive mobilnosti.

DeepSea 3

Prisutne je u ime Javne ustanove RERA S.D. pozdravio g. Marjan Dumanić koji je predstavio projekt DEEP-SEA i upoznao sudionike s ostvarenim projektnim ciljevima i rezultatima projektnih aktivnosti.

Potom je uslijedilo predavanje g. Jure Sladića, predstavnika projektnog partnera H.L. DVORAC d.o.o. na temu inovativnih električnih rješenja u području održive mobilnosti s primjerom projektne pilot akcije koja se provodi u Marini Martinis Marchi u Maslinici na Šolti.

Na samom kraju, g. Jure Sladić zaključio je kako razvoj inovativnih ekološki održivih usluga u području mobilnosti, zajedno s integriranim upravljanjem, suradnjom i umrežavanjem, predstavlja temelj za uspostavu održivih zelenih marina i njihovu preobrazbu u ekološki prihvatljive i energetski učinkovite sustave.

Nautica portal