ICE’22 - rast i razvoj glavnog “meeting pointa” nautičke industrije

International Charter Expo (ICE'22) - B2B sajam nautičke industrije, održao se od 7.-9. prosinca 2022. na Zagrebačkom Velesajmu.

 

International Charter Expo (ICE'22)

Foto: Tatjana Bukvić

Kroz tri dana održavanja sajma, sajmu je prisustvovalo 1500 sudionika iz više od 500 kompanija iz cijeloga svijeta (Turska, Italija, Grčka, Brasil, Thailand, Norveška, Francuska…). ICE je organiziran od strane Yachtmaster Grupe i nakon dvije godine digitalnih sajmova ponovo je održan u svom izvornom - fizičkom obliku. Ukupan broj kompanija koje su po prvi puta sudjelovale na sajmu je 151, što ujedno predstavlja i najveći broj takvih kompanija u jednoj godini održavanja sajma. Prema podacima Handshake softwarea održano je 10.836 sastanaka.

International Charter Expo (ICE'22)

Foto: Tatjana Bukvić

Sudionici su svakog dana sudjelovali u unaprijed dogovorenim sastancima putem Handshake softwarea koji napravljen isključivo za potrebe ICE-a.

International Charter Expo (ICE'22)

Foto: Tatjana Bukvić

„Želim vama među prvima reći, da je za nas postao ICE daleko najbolji event!! Imali smo preko 40 uspješnih sastanka, nekada po 2 zajedno, čak izvan HS schedule. Pridobili smo si potvrdu za implementaciju za preko 2000 plovila. Imamo 100% realizaciju, što je apsolutno nevjerojatno. Fokus ljudi je bio totalno business oriented.“ izjavio je Tom Logar, CEO Charter Manager App.

International Charter Expo (ICE'22)

Foto: Tatjana Bukvić

Po prvi puta ove godine na sajmu je uveden i Crewed & Luxury sektor. Takvim se potezom omogućilo sudjelovanje kompanija koje u najam nude mega jahte u svim svjetskim destinacijama koje odgovaraju kategorijama: 15m - 50m i čija cijena tjednog najma iznosi 20.000€ - 100.000 €. ICE je najveći sajam svoje vrste na svijetu, a novi sektor za megajahte je prvi takav događaj u globalnoj čarter industriji.

International Charter Expo (ICE'22)

Foto: Tatjana Bukvić

„ICE'22 je bio događaj za pamćenje! Nakon duže stanke i nemogućnosti fizičkih sastanaka, veselili smo se ponovo organizirati ICE u Zagrebu. Ove smo godine imali nikad veći broj kompanija koje po prvi puta sudjeluju i to nam je velika motivacija za dalje. Prema feedbacku starih i novih sudionika. ICE raste i postaje najvažniji „Meeting point“ profesionalaca iz industrije.“Antonija Hajman, ICE Project Manager.

Nautica portal