Otvoren boot Düsseldorf 2023!

Danas je otvoren boot Düsseldorf 2023, jedna od najznačajnih sajmova vezanih uz nautičku industriju. Posjetitelji će ga moći razgledati tijekom sljedećih devet dana.

 

Boot Duisseldorf 2023

Od 21. do 29. siječnja 2023. Düsseldorfom će ponovno dominirati sportovi na vodi: boot otvora vrata svojih 16 izložbenih dvorana na devet dana. U fokusu će biti brodovi i jahte svih klasa, daske i oprema za ronjenje, pedaline i kajaci kao i fantastične destinacije diljem svijeta. Na površini od 220.000 četvornih metara izlaže 1.500 izlagača iz 68 zemalja.

Šetnja sajmom počinje u hali 1 s motornim jahtama srednje veličine i čeličnim jahtama iz tradicionalnih brodogradilišta. „Motor Walk“ sajmom nastavlja se kroz halu 3, gdje se nalaze motorna plovila u klasama do deset metara i vanbrodski motori svih veličina i klasa. Skandinavska motorna plovila i mnogi modeli s inovativnim, alternativnim pogonima hit su u hali 4.

Boot Dusseldorf 2023

"Superboat" hala 5 impresionira klasičnom elegancijom i futurističkim novim razvojem u tenderima i vrhunskim gumenjacima, tzv. shadowboatima. Zatim slijedi luksuzni vrhunac: u hali 6 su ljepotice s dugim trupom iz luksuznih brodogradilišta. Oni koji vole još veće i udobnije doći će na svoje uz modele proizvođača super jahti i ideje za vrhunski dizajn interijera u hali 7a. Rastući segment motornih plovila također će po prvi put uključivati Halu 9 s tenderima i gumenjacima dužine do deset metara.

Nakon luksuza, oko se veseli pitoresknom opuštanju u hali 7 ispunjenom pomorskom umjetnošću. Poznati umjetnici oduševit će posjetitelje svojim slikama velikih formata s prizorima mora, delikatno nacrtanim crtežima maketa brodova ili skulpturama.

Boot Dusseldorf 2023

Potom slijedi obilazak tehnološke dvorane koje oduzimaju dah. Proizvođači motora sa svojim najnovijim, inovativnim pogonima, kao i oprematelji marina, plovila, opreme i pomorske odjeće predstavljaju svoja nova dostignuća u hali 10 i 11. Ovdje će posjetitelje privući i novi "blue innovation dock", pozornica u hali 10 s forumom za raspravu o temama vezanim uz održivost u proizvodnji plovila, nautiku i ekološki prihvatljivu orijentaciju brodskih luka i velikih marina. Svih devet dana sajma nazočit će ovdje najviši europski političari, proizvodna industrija, operateri marina i međunarodna udruženja. Predstaviti će vizije i konkretne izvedbe s fokusom na vodene sportove. Program koordinira Udruga europske nautičke industrije (EBI).

U hali 11 brodograditelji, restauratori i "uradi sam" majstori moći će razmijeniti svoja iskustva s profesionalcima u proizvodnji jedara, bojanju i zaštiti plovila te opremanju plovila. Fokus će biti na razmjeni iskustava i stručnjaka u "Refit centru".

Boot Dusseldorf 2023

Potom će posjetitelji vizualno zaroniti duboko u blještave vode novog ronilačkog tornja u hali 12. S promjerom od osam i visinom od četiri metra, to je mjesto susreta međunarodne ronilačke zajednice. Oko "Ronilačkog centra" okupljena su velika imena proizvođača, trgovaca i turoperatora koji će predstaviti svoju aktualnu ponudu.

Opuštena, raznovrsna i vezana uz odmor, dvorana 13 predstavlja regije za odmor diljem svijeta, najnovije kreacije brodskih kuća, čartere i marine kao i niz aktivnosti u najljepšim regijama vodenih sportova u Europi i egzotičnim prekomorskim destinacijama.

Boot Duisseldorf 2023 plan

Dvorana 14 ugostit će ljubitelje kanua u prostoru pod nazivom "World of paddling". U kanu prostoru ljubitelji malih i velikih plovila tog tipa mogu veslati u krugu ispred impresivne planinske kulise i pritom se opustiti. Prijatelji klasičnih brodova svoje će ispunjenje pronaći u posjetu "Classic Forumu". Također u hali 14, popularni štand "love your ocean" sa sedam informacijskih otoka potaknut će posjetitelje na razmišljanje i razmjenu ideja o očuvanju mora.

U hali 15 okupljen je svijet jedriličarskih regata, udruga, "Sailing Center" i "Start Sailing". Miris velikog, širokog svijeta širi se pozornicom "Sailing centra", ovdje kormilare zvijezde svjetske jedriličarske scene i izvještavaju o prekrasnim putovanjima svjetskim oceanima. Vrhunac jedrenja u hali 15 su spektakularne višetrupne jahte.

U hali 16 zastavu će vijoriti međunarodni proizvođači jedrilica sa svojim velikim flotama. U impresivnoj prezentaciji, gotovo svi glavni dobavljači ponovno će biti prisutni u Düsseldorfu 2023. s jedrilicama od 22 do 70 stopa.

Boot Dusseldorf 2023

Vrhunac za surfere je dvorana 17. XXL bazen, posebno priprmeljen za, još uvijek mladi, wingfoil sport, natjecanja u surfanju, informacije od profesionalaca za posjetitelje te hladna, egzotična atmosfera Južnog mora zaštitni su znakovi "Beach Worlda". Savjeti stručnjaka izravno od proizvođača ili trgovca dostupni su na štandovima svjetskih tržišnih lidera surf sportske scene koji su smješteni u hali 17, također predstaviti će i brojne surf profesionalce.

Ulaznice za boot Düsseldorf 2023. dostupne su na www.boot.com. Redovna online cijena ulaznice je 19,00 €, za članove www.boot.club postoji cijena s popustom od 17,00 €. Popodnevna ulaznica dostupna je online od ponedjeljka do četvrtka od 14:00 do 18:00 za samo 10,00 €. Na blagajni na licu mjesta ulaznica košta 27,00 €.

Nautica portal