Globalni lideri u nautičkoj industriji najavili strateško partnerstvo

Dream Yacht Worldwide i Fountaine Pajot lansiraju prvu globalnu liniju električnih katamarana za koje se očekuje da će imati pionirski utjecaj na nautičku industriju.

 

Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric

Dream Yacht Worldwide, jedna od vodećih svjetskih kompanija za odmor na moru, i Fountaine Pajot, škver globalno poznat po proizvodnji vrhunskih luksuznih katamarana, najavili su svoje partnerstvo u lansiranju prve svoje kolekcije električnih katamarana. Zajedno, tvrtke su ponosne što su one prvi globalni brendovi koji će ponuditi električne jahte dostupne u većim količinama namijenjene krajnjim korisnicima i svjetsku ponudu odmora za najam jahti te se očekuje da će imati značajan globalni utjecaj prema ekološki održivijim iskustvima odmora na moru.

Revolucionarni model Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric opremljen je električnim motorima i inteligentnim sustavom upravljanja energijom na plovilu, što je rezultat ambiciozne suradnje više od 60 tehničara, inženjera i stručnjaka za elektrotehniku čiji je cilj bio potpuno novi pristup izradi pogonskog energetskog sustava bez štetnih emisija posebno dizajniran za potrebe jedrenja. Snažni i visoko učinkoviti električni motori pokreću novu Auru 51, s dvije baterije litijske tehnologije za pohranu – osiguravajući snagu za sate krstarenja motorom ili čak tjedan dana na sidru bez ikakvih emisija.

Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric

Pionirski i inovativni duh Fountaine Pajota i Dream Yachta stvara savršen savez za upravljanje i pozivanje jahtaške industrije ka napretku prema održivijim tehnologijama i praksi jedrenja. “Partnerstvom i podržavanjem istraživanja i razvoja električnih jahti, možemo nastaviti činiti jedrenje dostupnim ljudima diljem svijeta, ali uz manji utjecaj na naša mora i okoliš,” rekao je Loïc Bonnet, izvršni direktor i osnivač Dream Yacht Group, te dodao "Ekološka osviještenost ključna je za našu misiju zaštite našeg planeta i oceana i uvjereni smo da će naši čarter klijenti podržati ovo nastojanje."

Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric 

Po svojoj prirodi, jedrenje je hibridno rješenje djelomično pokretano vjetrom. Kroz istraživanje i tehnologiju, Fountaine Pajot ide dalje s čišćim proizvodnim procesima, učinkovitijim dizajnom jedara i električnim motorima koji se pokreću obnovljivom energijom poput solarne, a potencijalno i vodika.

“Svjesni hitnosti očuvanja planeta, proživljavamo veliku kulturnu promjenu. Nova generacija očekuje mnogo od nas u osvit ove nove ere i ovih spoznaja. Naši vlasnici također mijenjaju svoje potrebe i danas očekuju da njihov brod bude odgovorniji prema okolišu, a da pritom zadrži visoku razinu potražnje u smislu udobnosti.
Kao dio vanjske revizije, utvrđeno je da 20% našeg ugljičnog otiska dolazi od proizvodnje, a 80% od korištenja brodova", naglašava Romain Motteau, zamjenik izvršnog direktora Fountaine Pajota.

Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric 

S dodatnim električnim modelima koje razvija Fountaine Pajot i rastućom električnom charter flotom za Dream Yacht Worldwide, izlazak Aure 51 Smart Electric samo je prvi korak u trajnoj predanosti i zajedničkoj ambiciji postizanja ponude potpuno električnih jahti i nula emisija ugljika do 2030.

Dream Yacht Worldwide i Fountaine Pajot usklađeni su u svojoj predanosti održivosti i smanjenju utjecaja na okoliš te su stoga dogovorili trajno partnerstvo, za koje se očekuje da će donijeti više od 22 električne jahte u Dream Yacht flotu do proljeća 2024. Od toga, 10 bit će jedrilica katamarani i 12 jedrilica Dufour, dio Fountaine Pajot grupe.

Fountaine Pajot Aura 51 Smart Electric

Očekuje se da će zajednički napori kompanija, ulaganje u istraživanje i tehnologiju te ulaganja u flotu imati globalni utjecaj bez presedana na budućnost ekološkog jedrenja, postavljajući važnu prekretnicu kroz odvažne inovacije i vodstvo – i potičući druge brodograditelje i čarter operatere da slijedite povećane napore za ekološku održivost.

 

Nautica portal