EBI je spojio nautičku industriju i politiku na uspješnim događanjima tijekom boot Düsseldorfa

European Boating Industry (EBI) kao službeni content partner boot Düsseldorfa, organizirao je dugo iščekivani blue innovation dock (bid) i iznimno važan International Breakfast Meeting. Oboje su privukli značajnu pozornost na sajmu i na njima su vođene rasprave o ključnim temama za nautičku industriju.

 

Blue Innovation Dock

Industrija, politika i posjetitelji nisu mogli bolje prihvatiti prvo izdanje blue innovation docka (bid-a) na boot Düsseldorfu. Sesije koje su se prenosile uživo omogućile su B2B i B2C posjetiteljima boot Düsseldorfa, kao i znatnoj online publici praćenje zanimljivih rasprava.

Događaj je okupio više od 110 govornika na visokoj razini iz svih dijelova Europe, uključujući ne samo različite sektore industrije, već i novinare, inovatore, kao i predstavnike sveučilišta i kreatore politika koji su se okupili na bid-u od 21. do 29. siječnja. Na skupu je govorio velik broj kreatora politika iz institucija EU-a koji su uključeni u regulativu za industriju.

Blue Innovation Dock

Photo: Hoeppner Sport- und Markenkommunikation GmbH

Blue innovation dock otovorio je novi prostor, pružajući prijeko potrebnu platformu za raspravu o budućnosti nautičkog sektora, što će zasigurno dati poticaj održivosti i inovacijama. Među najuzbudljivijim sadržajima izloženim na BID-u bilo je predstavljanje EU roadmape za plovila koja su na koncu svog životnog vijeka, a koje nudi rješenje za pitanje od velike važnosti za nautičku industriju. Plan će biti službeno objavljen u narednim mjesecima. Održivi pogon, nautički turizam, reciklirajući materijali, goriva budućnosti i inovacije vezane uz biološku održivost bile su neke od drugih ključnih tema o kojima se govorilo tijekom sesija. Bio je to raznolik događaj u kojem su sudjelovali svi partneri relevantni za dijalog, uključujući nevladine udruge i nautičare.

Blue Innovation Dock

Photo: Hoeppner Sport- und Markenkommunikation GmbH

Sve sesije su snimljene i dostupne su ovdje: https://www.boot.com/en/Trade_Visitors/Events_for_Trade_Visitors/blue_innovation_dock

Osim toga, izvješća o svakoj sesiji blue innovation docka dostupna su ovdje: https://www.boot.com/en/Press/Overview/blue_innovation_dock_(bid)

Ipak, EBI-jev doprinos sajmu u Düsseldorfu nije tu završio. Po osmi put organiziran je International Breakfast Meeting (IBM). Bila je to savršena prilika da se okupe čelnici nautičke industrije, novinari i, što je karakteristično za EBI, predstavnici institucija EU kako bi se raspravljalo o najvažnijim temama koje utječu na nautičku industriju. Ovogodišnja tema bila je nedostatak kvalificirane radne snage u tom sektoru. Gotovo 200 ljudi okupilo se kako bi čuli govornike iz nautičke industrije, udruga i Europske komisije, koji su uključivali ne samo sveobuhvatan pregled situacije sa stajališta više sektora, već i rješenja koja su u implementaciji.

Blue Innovation Dock

IBM je snimljen i dostupan je online ovdje: https://www.boot.com/en/Trade_Visitors/Events_for_Trade_Visitors/International_Breakfast_Meetin

Sudjelovanje EBI-ja na sajmu bilo je veliki uspjeh, ne samo zbog događaja koje je udruga organizirala u okviru of boot Düsseldorfa, što je pomoglo daljnjem povezivanju nautičke industrije i politike, a što se jasno očitovalo u broju prisutnih donositelja političkih odluka na visokoj razini. Udruga je također uspjela okupiti sve svoje članove po prvi put nakon Covida na svojoj Glavnoj skupštini.

Jean-Pierre Goudant, predsjednik Europske nautičke industrije rekao je: “Položaj Europske nautičke industrije kao mosta između industrije i politike sada je potrebniji nego ikad. Njegova uloga u boot Düsseldorfu bila je kulminacija višemjesečnog rada. Nastavit ćemo voditi razgovore, promicati interese industrije i postizati konkretne rezultate koji podržavaju tvrtki iz nautičkog sektora. Vrlo smo sretni što aktivno surađujemo s boot Düsseldorfom kao snažnim partnerom u ovim nastojanjima. Hvala puno direktoru Petrosu Michelidakisu i njegovom timu na sjajnoj suradnji i nevjerojatnom događanju.”

Nautica portal