JK Labud: Mrduja 2021

Ovogodišnja jubilarna "90. Mrdujska regata" najavljuje se i kao Festival jedrenja u Splitu. 

 

90. Mrduja 2021

Devedeseta Mrduja će se kao i do sada jedriti za sve nagrade, te uz sva pravila koja su vrijedila i do sada (start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana), dok će neke skupine imat će cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila.

Prijave se mogu vršiti on-line putem http://www.jklabud.hr/mrdujska-regata. Start za sve sudionike 90. Mrdujske regate - Festivala jedrenja u Splitu je 02. listopada 2021. u 11 sati , rezervni dan je nedjelja, 03. listopada 2021.

Mrduja 2021

Otočić Mrduja krasi Splitska vrata, uživajući u ulozi spajanja, a ne razdvajanja dvaju Splitu najbližih otoka, ali i svih ljudi kojima regatni ugođaji ostaju u najljepšem sjećanju. Od listopada davne 1927. godine, po uzoru na čuveni America's Cup, koji se u početku jedrio oko otoka Wihgta, labudaški oci na inicijativu konta Tona Pavlovića usmjerili su po prvi put pramce svojih sedam jedrilica ka Mrduji. Ostalo je povijest...

Mrduja 2021 majice

S vraćanjem „šušura“ druženja, pisme i spize na plato Labuda, vraćaju se i prigodne majice kao poklon svakom skiperu koji prijavi sudjelovanje na 90. Mrdujskoj regati. I ne samo to, od ove godine kreirano je više vrsta majica 90. Mrduje. Tako da će iznimno za ovogodišnju 90. Mrdujsku regatu osim jedne majice koja im pripada po zaključenoj prijavi, svi oni skiperi koji su prijavu i uplatu kotizacije obavili zaključno sa 20. rujnom 2021., na poklon dobiti još jednu, ali u drugoj boji, kako bi imali komplet za uspomenu na ovu 90. Mrduju.


Za sva plovila čije maritimne sposobnosti u kombinaciji s godinama gradnje otežavaju mogućnost da u regatnom vremenu stignu do otočića Mrduje i natrag, oformljena je i jedinstvena grupa Classic. Posebnost svih prijavljenih u ovoj skupini je, što je njihov cilj na otočiću Mrduji i jedreno vrijeme će im se pisati kao konačno, ali samo za prijavu u toj skupini, koja isključuje preklapanje i mogućnost vrednovanja u skupinama po dužini plovila. Želja JK Labud je da vlasnici i ovakvih plovila, od kojih su mnoga od njih i dio naše jedriličarske tradicije, isplove na 90. Mrdusjku regatu, uživaju u natjecateljskom jedrenju, ali i da na vrijeme stignu na feštu na platou JK Labud, te uživaju u glazbi, druženju i spizi koja se organizira za sve posade u regati.

No to nije sve, Mrdujska regata prilagodila se i charter posadama uz posebne nagrade najbržima! Vlasnici charter kompanija koje imaju svoje flote u ovom arhipelagu, a posebno u marinama u Splitu, Milni, Kaštelima i Trogiru sigurno će zainteresirati ova informacija.
Organizacijski odbor je za ovogodišnju 90. Mrdujsku regatu, kreirao posebnu skupinu prijava pod nazivom „Charter“. Posebnost svih prijavljenih u ovoj skupini, što je njihov cilj na otočiću Mrduji, a kako bi svi oni koji nastavljaju sa svojim nautičkim odmorom na Jadranu, mogli bez povratka u Split nastaviti prema otocima srednje Dalmacije ili drugim, planom svog odmora određenim destinacijama. Posebna zanimljivost je što će prve tri od jedrilica prijavljenih u ovu skupinu, odmah po polasku kroz cilj preuzeti i svoj pokal, koji će im do plovila donijeti predstavnik regatnog odbora „Mrduje“ na službenom gumenjaku. Prijave mogu vršiti isključivo charter tvrtke čiji su brodovi u ime svojih klijenata, a sam postupak prijave će biti maksimalno pojednostavljen.

JK Labud / Nautica portal