Noćna spasilačka akcija kod uvale Točinjak

Vatrogasci DVD-a Selca, s Brača, noćas, nešto iza 22 sata, primili su poziv od centra 112, kojim su ih obavijestili o nasukanoj 12-metarskoj jedrilici na području uvale Točinjak. Na spomenutoj jedrilici bila je obitelj s dvoje malodobne djece.

 

Nasukavanje Selca, otok BračFoto: Vatrogasci Selca / Facebook

 

Vatrogasci DVD-a Selca s otoka Brača na svojoj Facebook stranici navode: "Žurno smo izašli na teren kako bi započeli akciju spašavanja obitelji. Dolaskom na terenu, uočili smo jedrilicu kako pluta u plićaku, nošena vjetrom, a u koju je već pomalo prodiralo more. Obitelj je pretrpjela šok i bila u velikom strahu. Međutim, vrlo brzo po dolasku smo ih prebacili na kopno te im osigurali adekvatan smještaj u Povljima. Jedrilicu smo osigurali od potonuća te smo izvadili privatne predmete i prtljagu od obitelji."

Na mjestu nasukanja nije primijećeno onečišćenje morskog okoliša. Danas tijekom dana se očekuje sanacija štete te tegljenje iste na vez.

Pitamo se da li je samo neopreznost, neinformiranost ili ipak nešto drugo nagnalo obitelj na plovidbu po takvom (ne)vremenu, k tome još uz dvoje male djece, ali sasvim sigurno je dobro što je sve završilo samo s materijalnom štetom. Svaka čast i pohvala vatrogascima DVD-a Selca!

Nautica portal