Hanjo Runde, novi predsjednik uprave HanseYachts AG

Imenovanje Hanjo Rundea novim predsjednikom uprave HanseYachts AG naglašava dugogodišnju predanost AURELIUS Grupe ostvarivanju svog cilja - HanseYachts AG kao vodećeg svjetskog proizvođača jedrilica.

 

Hanse Yachts

HanseYachts AG od svog osnutka 1990. godine razvio se u jednu od najvećih proizvođača jedrilica i motornih jahti, kao i luksuznih katamarana. Tvrtka je na burzi od 2007. godine, a od 2011. najveći je dioničar grupa AURELIUS sa sjedištem u Münchenu, koja drži oko 79,53% izdanih dionica. HanseYachts zapošljava oko 1500 ljudi. Proizvodnja se odvija na lokacijama u Greifswaldu (Njemačka), Goleniowu (Poljska) i Les Sables-d'Olonne (Francuska). Hanjo Runde imenovan je od strane Nadzornog odbora za novog predsjednika uprave HanseYachts AG. Novu će ulogu preuzeti 1. prosinca 2021. kako bi odredio smjer daljnjeg rasta i ojačao tim s ciljem širenja svoje tržišne pozicije i proširenja proizvodne linije.

Gert Purkert, predsjednik nadzornog odbora HanseYachts AG i izvršni direktor AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. KGaA rekao je: "Drago nam je što smo pronašli novog predsjednika uprave u Hanjo Rundeu. On će značajno ojačati uspješni tim HanseYachtsa sa svojim međunarodnim iskustvom i širokom pozadinom, uključujući bogato menadžersko iskustvo u Airbusu, Hiltiju i SieMaticu. Ovime isitčemo našu dugogodišnju predanost HanseYachts i radujemo se nastavku ove uspješne priče s Hanjom Rundeom."

Hanjo Runde

 

Hanjo Runde navodi: "HanseYachts je uspješna i dobro pozicionirana tvrtka s vizijom budućnosti, ponajprije zahvaljujući strasti zaposlenika koja se očituje u proizvodima. Biti dio takvog tima vrlo je privlačna perspektiva. Posebno se radujem što ću imati prilike nadograditi postojeće robne marke grupacije i linije proizvoda, kao i širenju digitalizacije. Također sam jako vezan za regiju iz osobne i obiteljske perspektive. Proizvodi ove marke nadahnjuju me već dugi period."

Član uprave HanseYachts AG dr. Jens Gerhardt rekao je: "Pozdravljam odluku kao znak predanosti našim proizvodima i proizvodnim mjestima iz grupe AURELIUS. Drago nam je što nam se pridružio gospodin Runde i uvjereni smo da će uvelike ojačati našu korporativnu strategiju svojom stručnošću."

Sven Göbel naglašava: "Gospodin Runde dolazi nam kao uspješan menadžer s velikim iskustvom i poduzetničkom vizijom. HanseYachts će imati koristi jer nas ujedinjuje s ciljem uspjeha, od kojeg će zaposlenici, dobavljači i distributeri, regija i nadasve naši kupci također imati koristi."

 

Hanjo Runde (41) dolazi iz tvrtke SieMatic GmbH & Co. KG, međunarodnog proizvođača kuhinja, gdje je bio izuzetno uspješan izvršni direktor. Prije toga bio je dugi niz godina na rukovodećim pozicijama u Hilti Group i Airbusu. Runde je studirao poslovnu administraciju u Hamburgu, Zürichu i Bostonu.

Više informacija na www.hanseyachtsag.com

Nautica portal