U tijeku potraga za pet članova posade talijanskog tegljača „Franco P“

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača „Franco P“, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

 

Franco P Pozicija potpnuća

Slika prikazuje poziciju potionuća.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod talijanskom zastavom, još se traga.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimo je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Brod Danče Lučke kapetanije Dubrovnik


S obzirom da je akcija traganja još u tijeku, obavijestit ćemo vas o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije.

MMPI / Nautica portal