Y9 u utrci za tri nagrade!

Njemački škver Y Yachts specijaliziran je za gradnju luksuznih krstaša, njihova tek izgrađena, 90 stopa duga jedrilica, Y9 nominirana je za tri nagrade.

 

Y YACHTS Y9 exteriour

Y Yachts s ponosom objavljuje kako je njihova, tek isporučena, Y9 "Bella" uvrštena među finaliste BOAT International Design and Innovation Awards.

Y YACHTS Y9 exteriour

Već je među 3 najbolje u svijetu u kategorijama:

Best Naval Arhitecture - Y9 je stvarno brza jedrilica. Na prijelazu od Greifswalda do Cannesa postignuta je brzina od 26 čvorova. Putovanje je trajalo samo jedanaest dana, do 240 nautičkih milja svladavalo se u 24 sata.

Best Interior Design - Norm Architects iz Kopenhagena i Design Unlimited iz Lymingtona spojili su svoje arhitektonsko i jedriličarsko iskustvo i stvorili skandinavski elegantan izgled za Y9 koji slijedi princip "soft" minimalizma.

Outstanding Exteriour - Y9 pokazuje sportske linije i uravnoteženu kombinaciju brzine, pouzdanosti i udobnosti. Ona je idealna za vlasnika koji traži brod za krstarenje svijetom koji će biti brz na popularnim regatama koje su se pojavile u zadnjoj dekadi.

BOAT International, jedan od najvažnijih časopisa za superjahte, okupio je izuzetno stručan žiri za dodjelu nagrada. Luca Giammattei, voditelj projekta za Y9, rekao je: "Lijepa potvrda našeg rada. Sretan sam zbog cijelog tima!"

Y YACHTS Y9 interiour

Vanjski izgled gotovo 30 metara duge "Belle" dizajnirao je Bill Tripp, dok je interijer razvio njihov tim za dizajn interijera na čelu s Francescom Modicom u suradnji s Norm Architects i Design Unlimited.

Y YACHTS Y90 layout

Nagrade će biti dodijeljene početkom veljače 2023. na BOAT International Design Festivalu u Cortini d'Ampezzo u Italiji.

Nautica portal