Dokapitalizacija Hanse Yachtsa

HanseYachts AG odlučio se za dokapitalizaciju, osim toga, osigurano je i refinanciranje za sljedeće tri godine.

 

HanseYachts AG

Prema odluci uprave, nadzorni odbor HanseYachts AG odobrio je danas povećanje kapitala u iznosu od približno 7,58 milijuna eura izdavanjem približno 2,65 milijuna novih dionica. Kao dio ove kapitalne mjere, većinski dioničar HanseYachtsa, Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KGaA, odlučio je da "SEALINE", koji je do sada bio licenciran i koristio ga je HanseYachts, da u zamjenu za izdavanje 1.602.098 novih dionica, a također se upisuje na povećanje kapitala u novcu u iznosu od 3 milijuna eura u zamjenu za izdavanje 1.048.951 novih dionica.

Tjedan ranije HanseYachts je već sklopio paket refinanciranja u ukupnom iznosu od 11,1 milijuna eura sa svojim glavnim bankama, pokrajinom Mecklenburg-Vorpommern i Aurelius grupom. Domaća banka poljske podružnice HanseYachts Sp. z o.o. također je produžio svoje kredite.

HanseYachts AG

"Vrlo smo zadovoljni povjerenjem koje nam je ukazano. Čvrsta financijska osnova, naš kontinuirani povijesno veliki zaostatak narudžbi od trenutno oko 270 milijuna eura, te vještine i predanost približno 1400 kolega u HanseYachts savršeni su temelj za daljnji uspjeh razvoj HanseYachts." izjavio je Hanjo Runde, izvršni direktor HanseYachts AG.

Nautica portal