CK Split nabavio novo plovilo za spašavanje života na moru

Crveni križ Split za potrebe spašavanja na vodi nabavio je novo plovilo s ciljem podizanja razine spremnosti i opremljenosti.

 

Crveni Križ Split nabavio novo plovila za spašavanje života na moru

Riječ je o plovilu izrađenom od polietilena, dužine 4,99 m i širine 2,10 m, nosivosti 1000 kilograma. Uz osnovnu opremu čamac ima dodatnu opremu u vidu konzole, rolbara, reflektora i teleskopskih ljestvi te vanbrodski motor jakosti 80 KS.Od 22. do 26. veljače novo plovilo Gradskog društva Crvenog križa Split bilo je izloženo i na 30. Zagrebačkom sajmu nautike zajedno s drugom opremom Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa. Tom prigodom promovirane su spasilačke aktivnosti u cilju animiranja novih polaznika tečajeva za spasioce, a informacije o tečaju za spasioce moguće je dobiti putem e-maila na adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Crveni Križ Split nabavio novo plovila za spašavanje života na moru

Uz opremu za spašavanje Crveni križ Split posjeduje sljedeće: torbe prve pomoći, automatski vanjski defibrilator (AVD), dasku za imobilizaciju, dalekozore, megafone, radio stanice itd. te je nabava plovila značajno unaprijeđenje opremljenosti za podizanje razine sigurnosti i pripravnosti za spašavanje.

Crveni Križ Split / Nautica portal