Mercury Marine predstavio trenutno najsnažniji vanbrodski motor na svijetu

Mercury Marine predstavio je novi 7,6-litreni V12 600KS snažan Verado vanbrodski motor. Ovime Mercury nastavlja transformirati tržište vanbrodskih motora velike snage, predstavljajući svoj najmoćniji i najsposobniji vanbrodski motor, koji je ujedno i najsnažniji vanbrodski motor na svijetu.

 

Mercury Marine V12 Verado black

„S obzirom kako brodovi nastavljaju rasti, a očekivanja performansi rastu, nautičari traže bolje, sposobnije rješenje s visokom snagom kako bi udovoljili svojim potrebama. Vanbrodski motor V12 Verado odgovor je Merkuryja na njihove potrebe”, rekao je Chris Drees, predsjednik Mercury Marine. „Koristeći naše napredne inženjerske i dizajnerske mogućnosti, u potpunosti smo redefinirali vanbrodske performanse. Vanbrodski motor V12 Verado pruža nautičarima nenadmašnu slobodu, luksuz i snagu koja nautičarima pruža taj traženi maksimum. Ovo je izvanredan motor koji će promijeniti budućnost plovidbe."

Mercury Marine V12 Verado white

Revolucionarne inovacije proizvoda uključuju sljedeće:
Ovaj prvi V12 vanbrodski motor na svijetu od 600 konjskih snaga, odlikuje se atmosferskim motorom s velikim obujmom koji generira impresivan okretni moment pružajući time nevjerojatan osjećaj ubrzanja, usporediv s onim pri polijetanju aviona.
Karakterizira ga i prvi dvostupanjski automatski mjenjač za vanbrodske motore, koji optimizira broj okretaja motora sukladno opterećenju, omogućujući snažno ubrzanje i vrlo učinkovite performanse tijekom krstarenja.
Nekoliko poboljšanih Mercury tehnologija zajedno djeluju kako bi V12 Verado vanbrodski motor pružio iznimnu ekonomičnost, a time i velim doseg plovidbe.

“Ovaj V12 Verado vanbrodski motor pruža sve što nautičari žele, pa čak i više od toga. Olakšava izvrsnu upravljivost pri pristajanju, ali i vrhunsko upravljanje pri svim brzinama. Ostvaruje iznimnu uštedu goriva, tako da nautičari mogu proširiti svoje dosege duže ostati na moru. Radi glatko i tiho da možete razgovarati dok motori rade. Trajan je, pouzdan i jednostavan za održavanje. Trenutno na tržištu ne postoji vanbrodski motor usporediv s V12 Verado!“ - dodaje Drees.

Razvoj vanbrodskog motora V12 Verado rezultat je kontinuirane predanosti Mercury-a ulaganju u istraživanje i razvoj te proširenje proizvodnje, što uključuje više od 1,5 milijardi dolara ulaganja od 2008. godine.

"Izvršili smo značajna financijska ulaganja i dugogodišnji trud na poboljšanju naše sposobnosti da visoko kreativne ideje pretvorimo u praktična, funkcionalna i pouzdana rješenja", rekao je Tim Reid, potpredsjednik Mercury Marine za razvoj i inženjering. „Taj nas je posao dobro pozicionirao kako bismo predvidjeli i odgovorili promjenama na tržištu. Pažljivo smo slušali potrebe i želje nautičara i stvorili smo nove mogućnosti proizvoda usmjerene na premašivanje njihovih najviših očekivanja."

Vanbrodski motor Mercury Marine V12 Verado bit će dostupan na tržištima EMEA od ljeta 2021. godine.

Nautica portal