Elan GT6 osvojio Red Dot nagradu za dizajn!

Elan Yachts osvojio je nagradu "Red Dot: Produkt dizajn" za jedrilicu Elan GT6, predstavljenu prošle godine.

Elan GT6 Reddot

"Red Dot" je najprestižnija nagrada za industrijski dizajn na svijetu, a pobjednici 2021. izabrani su od ukupno 7800 prijavljenih iz 60 zemalja. Jedrilica Elan GT6 je prethodno osvojila nagradu Oceanway za najbolji dizajn interijera i pobijedila je u nominacijama za European Yacht of the Year, British Yachting Award, a trenutno je i u užem izboru za nagradu International Yacht and Aviation.

Elan GT6 je bio ambiciozan projekt u kojemu su sudjelovali Elan Yachts, Studio F. A. Porsche i Humphreys Yacht Design. Dizajnirana je tako da se lako može njome rukovati, a opet sposobna oduševiti performansama. Njen trup, koji je nacrtao Humphreys Yacht Design, kombinira racer značajke s cruiser karakteristikama, pa je tako savršeno optimizirana za kratka krstarenja.

Elan GT6 1

Iznad vodene linije, GT6 je prva jedrilica u povijesti koju je dizajnirao i oblikovao Studio F. A. Porsche, s elegantnom siluetom i dobrim izgledom, za kojom će se okretati glave u bilo kojoj marini. Ključne značajke koje su osvojile Red Dot žiri uključuju ergonomski kokpit nove generacije s postoljima kormila u obliku galeba te prednju palubu koja potpuno definira segment kojem pripada.

Elan GT6 interior

Ispod palube, dizajn interijera Studija F. A. Porschea donosi novu razinu udobnosti i luksuza kod ovog Elanovog vodećeg modela, istovremeno zadržavajući praktičnost obiteljskog krstaša. U cijelom su prostoru korišteni vrhunski materijali.

Usredotočenost na ergonomiju i ugrađivanje mnoštva inovativnih dizajnerskih karakteristika unose novu razinu luksuza u život na brodu, zasigurno bez premca u ovoj klasi jedrilica. „Počašćeni smo što je naša inovativna perjanica osvojila nagradu Red Dot“, kaže Marko Škrbin, šef brodogradilišta Elan Yachts.

Elan GT6 2

"Red Dot Award" je nagrada za visoku kvalitetu dizajna. Međunarodni žiri dodjeljuje ovaj traženi znak kvalitete samo proizvodima koji imaju izvanredan dizajn.Elanova posvećenost inovativnom dizajnu vidljiva je i iz činjenice da je Elanova skijaška divizija nagrađena nagradom "Red Dot: Best of the Best 2021" za svoje revolucionarne Voyager sklopive skije.


Nautica portal