HanseYachts AG predstavlja svoju novu marku motornih plovila - RYCK Yachts

HanseYachts AG predstavlja RYCK, svoju treću marku motornih brodova s oznakom "Made in Germany". Novi brend razvijen je u Greifswaldu u suradnji s dizajnerom jahti Billom Dixonom, a posebno je namijenjena sportski nastrojenim skiperima i posadama u weekender segmentu.

 

RYCK 280

Prvi model novog branda je RYCK 280, koji kombinira vrhunske karakteristike upravljanja s elegantnim dizajnom i zadovoljava najrazličitije zahtjeve kupaca. RYCK se može konfigurirati na različite načine kako bi se postigao najbolji mogući izgled u skladu sa željenom uporabom.

Paluba široka 25 cm, zaštitna ograda i visoki nadvodni dio-sve to čini ovaj brod vrlo sigurnim. Kokpit bez stepenica nudi puno prostora i slobode kretanja, a osim standardne klupe u obliku slova L, može biti opremljen i stolom, hladnjakom i pultom, uključujući roštilj ili štednjak. Naslon klupe se preklapa kako bi se stvorio dodatni prostor za sjedenje koji nadopunjuje sunčalište na prednjoj palubi. S T-krovom i dvije dodatne tende, cijelo područje palube može se zasjeniti, dok će se opcionalni držači štapova za pecanje i šipka za skijanje na vodi svidjeti aktivnijim članovima posade. Velika platforma za kupanje s ljestvama i krmenim tušem s toplom i hladnom vodom čini zabavu na vodi još ugodnijom. Pramac s integriranim špirunom i električnim vitlom jamče sigurno i udobno sidrenje.

Ispod palube kupac se može odlučiti za moderno opremljenu kabinu s velikim dvostrukim ležajem ili za veliki prostor za skladištenje opreme za sportove na vodi. Veliki prozori na kuhinjskom krovu omogućuju puno prirodnog svjetla i svježeg zraka u unutrašnjosti.

RYCK 280

Dobro zaštićeni elegantnim vjetrobranskim staklom, ergonomski položaj za upravljanje može se dodatno poboljšati staklenom upravljačkom pločom mosta koja uključuje dva plotera od 12 inča. Vanbrodski motor Mercury Verado pruža svu potrebnu snagu, s izborom od 250, 300 ili 350 KS.

Izvršni direktor dr. Jens Gerhardt navodi: "Sam naziv HanseYachts AG potječe od iznimno uspješne Hanseatske lige, u kojoj je Greifswald imao važnu ulogu. Nastavljamo pomorsku, trgovačku i brodograditeljsku tradiciju ovog grada i stalno ih razvijamo. Prvi plovni put kojim će ploviti nova plovila iz RYCK Yachts je rijeka Ryck. Uz nju naši brodovi ne samo da stižu do Greifswalder Boddena u sklopu Baltičkog mora, već su raspoređeni po cijelom svijetu. Izbor imena zatvara još jedan krug za nas, ali također predstavlja izjavu lojalnosti HanseYachtsa ovoj regiji. "

Naziv RYCK temelji se na istoimenoj rijeci koja teče kroz Greifswald i povezuje glavno proizvodno mjesto HanseYachts AG s Baltičkim morem. Od kada je tvrtka osnovana 1990. godine na sjevernoj obali rijeke Ryck, HanseYachts AG se razvila u jednog od najvećih svjetskih proizvođača jedrilica i motornih jahti.

Portfelj HanseYachts AG trenutno uključuje sedam marki, od kojih Hanse, Dehler i Moody pokrivaju segment jedrilica, dok FJORD, SEALINE i RYCK Yachts opslužuju tržište motornih plovila. Luksuzna marka katamarana Privilège proizvodi jedrilice i motorne jahte u Les Sables d'Olonne u Francuskoj.

RYCK 280

Svjetska premijera RYCK 280 bit će na Cannes Yachting Festivalu od 7. do 12. rujna, u luci Vieux, na štandu QML 259.

 

Nautica portal