Predstavljen trenutno najsnažniji električni vanbrodski motor na svijetu

Tvrtka Vision Marine Technologies predstavila je E-Motion 180E, vanbrodski električni motor snage 180 KS s impresivnim rasponom autonomije.

 

E motion 180 2

Motor isporučuje 180 KS (110 kW) uz okretni moment 350NM, teži 188 kg, a pokreće ga litijska baterija kapaciteta 60 kWh, moguć je izbor dužine noge S, L i XL.

Baterija E-Motiona 180E može se puniti u bilo kojoj marini preko utičnice 220 V, a punjenje potpuno prazne baterije može se baviti tijekom noći. Električni vanbrodski motor E-Motion 180E može se postaviti na sva plovila kojima je prikladan motor snage 180 KS. Tipična plovila kojima je namijenjen su veličine između 18 i 26 stopa.

Procijenjeni domet s punom baterijom je je 70 milja pri krstarećoj brzini od 20 milja na sat ili plovidba u trajanju od 3,5 sata. Ti rezultati naravno ovise o vrsti plovila, vremenskim uvjetima, opterećenju i propeli.

Električni vanbrodski motor E-Motion 180E pružit će neusporedivo iskustvo plovidbe bez buke, mirisa i dima. E-Motion 180E daje odziv koji se ne osjeća kod tradicionalnih vanbrodskih motora na benzin. Električni motori zahtijevaju manje održavanja jer imaju znatno manje pokretnih dijelova od tradicionalnih motora s unutarnjim izgaranjem. E-Motion 180E štedi vrijeme, novac i na taj način omogućuje više užitka u plovidbi. Nautičari će cijeniti E-Motion 180E jer ne zahtijeva zamjenu brtvi, zamjenu ulja, čišćenje rasplinjača, i ostala održavanja neizbježna kod korištenja tradicionalnih motora.

E motion 180

E-Motion 180E isporučuju se u kompletu - motor, baterija, BMS (sustav upravljanja baterijom), punjač, monitor, komande gasa i sve ostale komponente potrebne za pogon vašeg plovila. Dolazi s 2 godine jamstva.

Prvi primjerci biti će dostupni za isporuku u četvrtom tromjesečju 2021.

Više informacija možete pronaći na web stranicama proizvođača.

Nautica portal