Anti-drone tehnologija za opušten odmor

Paparazzi su stalna briga slavnim osobama. Ležernost skidanja gornjeg dijela bikinija na usidrenoj jahti, daleko od plaže, često se prekida zbog činjenice da na nebu možda postoji kamera.

 

Anti drone oprema
Tvrtka XS International i njihovi partner MyDefence nudi niz sigurnosnih rješenja za superjahte, uključujući Anti-drone tehnologiju. Dronovi predstavljaju razne prijetnje, uključujući fotografiranje i video snimanje jahti, njihovih vlasnika i gostiju, koji često nisu svjesni da ih se špijunira.

Anti-drone tehnologija može automatski obavijestiti vlasnika, kapetana, posadu ili sigurnosni tim porukom na mobilnom telefonu, prijenosnom računalu ili bilo kojem drugom uređaju kako je vrijeme da se oni koju su ležerno uživali pokriju ručnikom, napuste jacuzzi ili uđu u jahtu.

Anti drone

Komercijalni dronovi rade u FRQ opsezima 433MHz, 915MHz, 1.2GHz, 2.4GHz, 5.2GHZ i 5.8GHz. Tehnologija protiv bespilotnih letjelica može detektirati sve ove pojaseve i poslati obavijesti da se bespilotna letjelica približava udaljena do 3 kilometra (1,3 milje). Kad je detektor spojen na ometač, ometač će stvoriti "ogradu" udaljenu do 1 kilometar (0,6 milja), što znači da se bespilotna letjelica ne može približiti.

Još jedna prednost ometača MyDefence je da pokrivaju 60 stupnjeva, bez potrebe da operater vidi bespilotnu letjelicu. Malu bespilotnu letjelicu, udaljenu 100 do 200 metara, teško je otkriti i pogoditi je uobičajenom puškom za ometanje, pa je ovaj ometač mnogo učinkovitiji.

Tvrtka XS International pruža mogućnost stalne ugradnje Anti-drone opreme, ali i najma u određenom vremenskom periodu, kako za vrijeme plovidbe, tako i za razna VIP događanja.

Nautica portal