Yanmar ponovno prvi na svijetu

Yanmar prvi na svijetu izveo 70 MPa visokotlačno punjenje broda vodikom.

 

Yanmar Hyrogen fuel cell

Grupacija tvrtke Yanmar Holdings Co., Ltd. pod nazivom Yanmar Power Technology (YPT), provela je prvo u svijetu dopunjavanje vodikom pod visokim tlakom od 70 MPa na brodu, izvršeno je na demonstracijskom testnom brodu, opremljenom sustavom vodikovih gorivnih ćelija. Testni brod krstario je rutom oko otoka Osaka-Kansai World Exposition 2025. i poznatih turističkih lokacija na gradskoj obali.

Yanmar Hyrogen fuel cell 300kW

Visokotlačno punjenje vodikom od 70 MPa provedeno je u suradnji s Toyota Tsusho Corporation, korištenjem posebno licenciranog visokotlačnog postrojenja i novorazvijenog prototipa dugog crijeva za punjenje vodika. Točenje pod visokim tlakom od 70 MPa rezultiralo je više od tri puta dužim vremenom krstarenja u odnosu na prethodni proces punjenja gorivom. Rezultati će se koristiti za tržišnu implementaciju sustava vodikovih gorivnih ćelija, kao i za proučavanje infrastrukture za punjenje vodikom za brodove.

Yanmar Hyrogen fuel cell 

Yanmar Power Technology razvija pomorski sustav gorivnih ćelija klase 300 kW koji uključuje module gorivnih ćelija koje isporučuje Toyota Motor Corporation, rješavajući zahtjeve potencijalnih kupaca kao što su oni koji se odnose na koncept ugljično-neutralne luke Ministarstva poljoprivrede, infrastrukture, prometa i turizma.

Yanmar ima za cilj dobiti sva potrebna odobrenja cetifikacijskih društava do planiranog lansiranja na tržište 2023. godine, kako bi se sustav mogao instalirati u različite vrste brodova kupcima diljem svijeta.

 

Yanmar / Nautica portal