Titan Yachts predstavlja 30' UX - prvi brod koji usvaja koncept LightYachts

Španjolsko brodogradilište Titan Yachts nedavno je isporučilo sasvim novi 30' UX i trenutno gradi još dvije jedinice, koje su već prodane. Titan 30' UX ima 9 metara ukupne duljine i 2,9 metara širine.

 

TitanYachts 30 UX

Posjeduje 2 vanbrodska motora Mercury Racing, od kojih svaki ima 250 KS, što čini ukupno 500 KS, koje omogućuju postizanje maksimalne brzine od 45 čvorova. Brzina krstarenja je 25 čvorova.

Njegov tvrdi krov uključuje solarnu ploču od 500 Wp, koja proizvodi dovoljno energije za uporabu sve električne opreme poput hladnjaka, hi-fi zvučnog sustava i TV-a.

Između različitih verzija UX-a, također je u ponudi i 100% ekološka verzija s 2 električna motora, od kojih je svaki po 80 KS (ukupno 160 KS), i solarnim panelom. U ovoj konfiguraciji, solarni panel može jamčiti do 2 sata navigacije.

TitanYachts 30 UX

Ime UX predstavlja koncept korisničkog iskustva. Ova filozofija dizajna, koju je prihvatio Titan Yachts, duboko je obilježila evoluciju novih tehnologija, proučavajući i optimizirajući međudjelovanja između korisnika i uređaja.

UX je dizajniran da ponudi najbolje iskustvo najzahtjevnijim vlasnicima plovila, kako u smislu navigacije, tako i u smislu zabave. Njegov trup u obliku slova V, izgrađen od GRP-a, pruža visoku stabilnost i pri većoj brzini.

Kada pričamo o zabavi na brodu, najbitnije značajke su prostrani solarij na krmi, blagovaonica na pramčanoj strani, potpuno opremljena kuhinja, hladnjak, televizija, Wifi na brodu i zvučni sustav visoke kvalitete.

Baš kao i svaki model ove marke, UX je proprimio koncept LightYachts, jedan od stupova DNK Titan Yachtsa. Ovaj pojam je skovan od strane dizajnera kako bi definirali proučavanje utjecaja svjetla na trup, kako dnevnih tako i noćnih svjetala, prirodnih i umjetnih.

Dizajneri objašnjavaju: "Svjetlo se nesmetano reflektira na trup, podudarajući se s pokretima broda. To je moguće zahvaljujući čistim, uglađenim linijama i uklanjanju suvišnog".

TitanYachts 30 UX

Premaz je podvrgnut pažljivoj analizi kako bi se odabrali oni koji su više u skladu s ovim konceptom. Neki pigmenti i boje su posebno odabrani stoga se estetski dojam plovila mijenja ovisno o refleksiji svjetlosti.

Brod je proizvod suradnje između dizajnerskog centra Titan Yachtsa i RodriguezDesign-a, dizajnerskog studija za superjahte Josha Rodrígueza.

„Jako nam je bitno da je prva jedinica UX ograničenog izdanja verzija R. To pokazuje da smo našim kupcima prenijeli sportski i tehnološki DNK koji će voditi budućnost našeg brenda.” kaže Christian Lara, izvršni direktor Titan Yachtsa.
"Brod je prodan u Latinskoj Americi, i pored tržišta SAD-a, ovo je jedno od zemljopisnih oblasti u kojima težimo da imamo snažnu prisutnost." Josh Rodríguez ima čvrstu pozadinu u sektoru superjahti, što je stvorilo snažan identitet broda, a također je usredotočio svoju pozornost na brodske prostore.

"Cilj je bio unijeti funkcionalnost u brod. Ovih dana, mnogi brodovi koji su dostupni na tržištu dobro izgledaju, ali im nedostaje funkcionalnost i nisu udobni za svakodnevnu uporabu." Josh objašnjava da je suradnja između Titan Yachts dizajn centra i RodriguezDesign-a uložila mnogo napora da razriješi ovu jasnu dihotomiju između ljepote i uporabljivosti.
„U obzir smo uzeli korisničku ergonomiju i orijentirali UX ka svakodnevnoj uporabi. Rezultat je bio dnevni kruzer koji dopušta maksimalnu iskoristivost vremena provedenog na brodu zahvaljujući svojoj snažnoj povezanosti s morem: na primjer, brod ima veliku platformu na krmi i prostrani solarij na pramcu."

TitanYachts 30 UX

Posuđivanjem nekih rješenja tipičnih za veće brodove i njihovom primjenom na veličinu UX-a, brod se pokazao kao vrlo prilagođen korisnicima. Uravnotežen spoj dizajna i tehnologije.

Ovaj Day-cruiser dizajniran i proizveden u Španjolskoj.

Dodatne informacije na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.titanyachts.com
(+34) 954 020 152

Nautica portal