Vetus postavlja nove standarde lansiranjem BOW PRO 400

VETUS je postavio novi industrijski standard kod DC BOW potisnika lansiranjem svojih prvih BOW PRO Boosted serije 400.

 

Vetus BOW PRO 400

Vetus proširuje liniju naprednih BOW PRO modela, BOW PRO Boosted 385 (BOWB385) i BOW PRO Boosted 420 (BOWB420) najsnažniji su potpuno proporcionalni potisnici bez četkica dostupni na tržištu, s 48 VDC kompatibilnošću.

Najnoviji modeli donose jedinstvene prednosti VETUS BOW PRO potisnika vlasnicima i skiperima na većim brodovima, s instalacijama idealnim za plovila od 25 m do 40 m (od 82 do 131 stope).

Nudeći izlaznu snagu do 385 kgf (BOWB385) i 420 kgf (BOWB420) pri 48 V, dvije nove jedinice imaju sve poznate inovacije koje razlikuju učinkovite potisnike VETUS BOW PRO od onih konvencionalnih. Kapetani i posada imat će preciznu proporcionalnu kontrolu i mogu biti sigurni kako mogu precizno koristiti svoj potisni sustav prilikom pristajanja ili manevriranja bez straha od prekomjerne upotrebe ili problema s pregrijavanjem.

Vetus BOW PRO 400


Sve BOWB jedinice imaju inteligentni kontroler motora s integriranom funkcijom pojačanja, puneći baterije pramčanog propelera koristeći VETUS-ov interni trostupanjski proces punjenja. Ovo rješenje omogućuje spajanje na napajanje od 24 V za ponovno punjenje baterije od 48 V kako bi se baterije potisnika održavale na njihovoj optimalnoj razini.

Vetus kontroler motora također regulira maintenance-free indukcijske motore, osiguravajući da su potisnici vrlo učinkoviti i tihi. Aktivna kontrola topline i niska potrošnja energije daju BOWB propelerima vrijeme rada ograničeno samo veličinom instalirane baterije – jedinstvena značajka za DC propelere.

Instalacija i održavanje ovih potisnika je brza i jednostavna, s jedinicama koje se besprijekorno integriraju s vlastitim VETUS V-CAN praktičnim plug and play sustavom.

Vetus BOW PRO 400

Thijs Boegheim, direktor prodaje EMEA VETUS-Maxwell, rekao je: “VETUS je ponosan što je proširio obitelj BOW PRO na 24 potisnika s jedinicama za tunele od 400 mm. Lansiranje BOWB385 i BOWB420 olakšat će život na brodu još većem broju nautičara, odgovarajući na potražnju za snažnim, pouzdanim i učinkovitim pramčanim propelerima koji nude ugrađene sigurnosne značajke i jednostavnu integraciju s 48V platformama. Kao vodeći tehnološki stručnjak u sektoru, VETUS može jamčiti da su njegovi potisnici najkvalitetnije rješenje za gotovo svaki brod.”

Serija BOWB 400 može se koristiti s VETUS-ovim standardnim upravljačkim panelima – BPPPA panelom, BPPJA panelom s joystickom s jednim potiskom, s funkcijom držanja i pristajanja i DBPPJA panelom s joystickom s dvostrukim potiskom od 360 stupnjeva. Budući da je BOW PRO V-CAN kontroliran s CAN-bus protokolom, potisnici također nude mogućnost interakcije s drugim kompatibilnim uređajima, kao što su sustavi za pristajanje, kako bi se dobile potpuno optimalne performanse.

Predstavljanje serije BOWB 400 slijedi nakon predstavljanja tri modela u seriji BOWB 300 za tunele od 300 mm.

Jedinice BOW PRO Boosted 385 (BOWB385) i BOW PRO Boosted 420 (BOWB420) dostupne su na zahtjev.

Vetus BOW PRO 400

Vetus je osnovan 1964. godine i postavlja globalne standarde u dizajnu i proizvodnji kompletnih brodskih sustava - uključujući motore, generatore, pramčane propelere i kontrolne panele - za rekreacijska i mala komercijalna plovila. Vetus se ponosi vlastitim inženjerskim inovacijama svojih više od 4000 proizvoda. Predanostim tvrtke u pogledu kvalitete, pouzdanosti i pružanja vrhunskog korisničkog iskustva zaslužila je povjerenje nautičara, brodograditelja i maritimnih ustanova diljem svijeta. Vetus ima svoje sjedište u Nizozemskoj, s podružnicama u 17 drugih zemalja i široku svjetsku distribucijsku i servisnu mrežu.

Za dodatne informacije posjetite Vetusove web stranice.

 

Nautica portal