Norveška Orca najavljuje Orca Display 2

Norveški nautički tehnološki startup Orca predstavlja Orca Display 2, ovaj novi zaslon rješava najveći problem s kojim se nautičari susreću na brodu: izuzetno je svijetao i lako čitljiv na izravnoj sunčevoj svjetlosti, podnosi vrlo visoke temperature i nevjerojatno je brz – nudi više od 60% bolje performanse od zaslona prethodne generacije.

 

Orca Display2

Novo mjerilo za pomorske zaslone

Orca Display 2 postavlja nove standarde za pomorske navigacijske zaslone. Poput tradicionalnih plotera, isporučuje ultra-svijetli zaslon od 1000 nita. Poput modernih tableta, nudi Full-HD razlučivost i nevjerojatnih 220 piksela po inču – što je 4 puta više od tradicionalnih plotera.

Orca CTO Kristian Fallro kaže: “Uložili smo se u izradu najboljeg prijenosnog zaslona ikad napravljenog za nautičare. Orca Display 2 nudi svjetlinu na razini plotera u kombinaciji s vrhunskom razlučivošću zaslona tableta. Dodajte tome ugraviranu staklenu površinu koja minimalizira odsjaj zaslona i naš TrueShift optički film koji vam omogućuje gledanje zaslona s polariziranim sunčanim naočalama, i dobit ćete nevjerojatan zaslon koji je čitljiv u svim uvjetima.”

Orca Display2

Podnošenje topline

Milijuni nautičara već koriste iPad i ostale tablete za plovidbu. Veliki izazov s ovim uređajima je to što se isključuju kada se koriste na izravnoj sunčevoj svjetlosti ili tijekom toplih dana. Orca Display 2 koristi prilagođenu bateriju i visokokvalitetne komponente za rukovanje temperaturama od -15C do 55C (5 do 131F) osiguravajući pouzdanu navigaciju bez obzira na to koliko je vruće.

 

Nevjerojatna izvedba

Orca Display 2 je 60% brži od originalnog Orca Displaya, koji je već bio najbrži navigacijski zaslon u nautičkoj industriji. Dok tradicionalni proizvođači iscrtivača ne otkrivaju svoje brzine procesora, Orca se toga ne boji učiniti. Pokreće ga 2,2 GHz 8-jezgreni CPU i 2-jezgreni GPU za trenutni odgovor na zaslonu.

Orca Display2

Dostupno za prednarudžbe u prvom kvartalu 2023

Orca će otkrivati više informacija o Orca Display 2 postupno tijekom sljedećih tjedana. Predbilježbe počinju u veljači 2023., a isporuka u ožujku 2023.

“Orca Display 2 naš je sljedeći korak prema stvaranju moderne alternative za nautičare. Orca Display 2 pokreće Orca navigacijsko iskustvo, ali također otvara platformu za druge pomorske aplikacije čineći Orca CoPilot otvorenom alternativom zatvorenom ekosustavu naslijeđenih proizvođača plotera”, rekao je Jorge Sevillano, glavni izvršni direktor Orce.

 

Orca Display2

 
 
O Orci

Orca je norveška nautička tehnološka tvrtka. Orca marine CoPilot napravljen je za modernog nautičara. Prikazuje točne pomorske karte, automatski pronalazi rute na moru pritiskom na tipku i obavještava nautičara o vremenskim promjenama i izazovnim situacijama unaprijed pomoću svojih uvida za kopilota. Za razliku od tradicionalnih uređaja za iscrtavanje, Orca podržava mobilnu povezanost. Odbacuje SD kartice i staromodna korisnička sučelja u korist istinski modernog korisničkog iskustva sličnog najboljim navigacijskim sustavima u automobilu. Za više informacija posjetite https://getorca.com.

 

Orca Mark Black

Nautica portal