Furuno FAR-2268DS snažni S-band Fishing Radar

Novi Furunov radar visoke snage, visoke rezolucije, pouzdan u svim vremenskim uvjetima. Savršen i za pronalaženje ptica, poput galebova.

 

Furuno FAR 2268DSFuruno FAR 2268DS 10

Dobitak u snazi pretraživanja s S-band antenama

Prednosti S-band antena ne leže samo u njihovoj snazi ​​signala od 60 kW, već i u njihovoj sposobnosti da detektiraju objekte koji nisu brodovi, a da ih ne ometaju vremenske prilike ili valovi mora. S Furuno FAR-2268DS, korisnik će moći pronaći ptice, na primjer galebove, te time odrediti lokaciju obećavajućih ribolovnih područja.

Furuno FAR 2268DS 1

 
Poboljšana izvedba detekcije i točnost na velikoj udaljenosti u usporedbi s prethodnim modelima

Iako se odjeci ponekad mogu činiti preslabi ili preveliki i moguće je zamijeniti ih s brodom (❶), novi FAR-2268DS doista čini razliku i koristi svoju točnost za razlikovanje odjeka dok cijelu prezentaciju čini mnogo oštrijom i jasnijom. (❷)

Furuno FAR 2268DS 2

 
Funkcijske tipke podržavaju do 32 prilagodljive značajke i postavke

Svakoj tipki može se dodijeliti jedna ili više funkcija. Kada je odabrano [više funkcija], do osam funkcija može se dodijeliti jednoj tipki, koje se mogu koristiti pritiskom funkcijske tipke, a zatim numeričke tipkovnice. Moguće je dodijeliti do 32 funkcije.

Furuno FAR 2268DS 3

 
Lako identificirajte ribolovna područja pomoću linija tragova u boji

Temperatura vode automatski se prikazuje u liniji traga plovila, a boja se mijenja u skladu s temperaturom mora. To korisniku omogućuje intuitivno razumijevanje promjena u temperaturi mora i olakšano prepoznavanje dobrih ribolovnih pozicija.

Furuno FAR 2268DS 4

 
Ukupno se može unijeti 40 polaznih oznaka 

Broj polaznih oznaka koje se mogu unijeti povećan je s 20 (prethodni model) na maksimalno 40. Prikazivanjem popisa početnih oznaka, udaljenost i smjer od registrirane pozicije do pokazivača mogu se odrediti na prvi pogled.

Osim toga, korisnici mogu birati između "fiksno na moru" (plavo) i "fiksno na kopnu" (zeleno), plus, oznake polazišta fiksne na kopnu se sigurnosno kopiraju čak i nakon što se napajanje isključi.

Furuno FAR 2268DS

 

Intuitivna off-center funkcija s trackballom

Da bi pomaknuo zaslon u središte, korisnik može pomaknuti kursor na željeno područje ili to učiniti izravno s trackballom kada je kursor skriven, što omogućuje intuitivnu upotrebu.


Odjeci ribolovnog pribora lako su vidljivi uz dodatak značajke Echo Average (EAV) i njezinog širokog dinamičkog raspona

Nova funkcija EAV signala širokog dinamičkog raspona omogućuje prikaz i slabih i jakih odjeka u bogato obojenoj slici kao što je prikazano na desnoj strani.

Furuno FAR 2268DS

Echo Average sa širokim dinamičkim rasponom

Novi širi dinamički raspon EAV uklanja neželjene odjeke i jasno pokazuje oblik mreže. EAV je kratica za Echo Average, to je tehnologija obrade signala koja potiskuje nepotrebne odjeke na zaslonu korištenjem tehnika korelacije slike, što olakšava razlikovanje odjeka.

 

TT zahvat cilja do udaljenosti od 48 NM

S praćenjem ciljeva, Traget Tracking (TT), FAR-2268DS može uhvatiti ciljeve u rasponu od 48 NM, dok je prethodni model bio ograničen na udaljenost od 32 NM. To korisnicima omogućuje praćenje znatno udaljenijih ciljeva.

Furuno FAR 2268DS

 
Prilagodba AIS-a pomaže vam da imate na oku druga plovila

Korisnici mogu registrirati boju i boju traga broda za svaki AIS cilj, tako da možete identificirati druge brodove na prvi pogled. (Maksimalni broj unosa je 100).

Furuno FAR 2268DS

 
 
TT prilagođene postavke olakšavaju razlikovanje drugih brodova!

Korisnici mogu postaviti naziv, boju, oblik i boju praćenja dobivene TT cilja. Prilagođene TT postavke mogu se unaprijed registrirati (do 10) i one se mogu brzo dodijeliti ciljevima.

Furuno FAR 2268DS

 

Dostupne su verzije s trima veličinama zaslona i retolucijama od 19" (1280x1024 SXGA), 23" (1600x1200 UXGA) i 27" (1920x1200 WUXGA).

Više informacija na stranicama proizvođača Furuno ili kod domaćeg zastupnika.

 

Nautica portal