Orca predstavlja sustav kontrole autopilota putem Apple Watcha

Orca, norveški inovator u nautičkoj tehnologiji, pretvara Apple Watch u moćan alat za nautičare. Potpuno nova Orcina aplikacija korisnicima Apple Watcha omogućuje kontrolu autopilota broda i pregled instrumenata.

 

Orca Apple Watch and Orca Core

Orca je prva tvrtka koja isporučuje kontrole autopilota na Apple Watchu. Tradicionalni bežični upravljači autopilota su skupi i nalikuju daljinskom upravljaču za televizor. S novom aplikacijom za Apple Watch, Orca je pionir u novom pristupu u nautičkoj industriji - izgradnji inovativnih rješenja na vrhu potrošačkih svakodnevnih uređaja umjesto osmišljavanja još jednog dodatnog uređaja.

Zašto su upravljači bežičnog autopilota tako veliki problem? Tijekom plovidbe često ćete se naći daleko od kormila. Možda se trebate pripremiti za ulazak u luku, pronaći karte ili samo navći kišno odijelo. Ako u takvim situacijama trebate promijeniti kurs, mogućnost da to učinite brzo čini život na moru lakšim i sigurnijim.

Orca Apple Watch From an angle

Uz Orca aplikaciju za Apple Watch, sada možete uključiti i isključiti autopilot vašeg plovila i promijeniti kurs. Na jedrilici vam aplikacija omogućuje usmjeravanje plovila tako da zadrži stabilan kut prema vjetru.

"Postoje mnoge situacije u kojima se možete naći daleko od kormila dok upravljate brodom", kaže Jorge Sevillano, izvršni direktor Orce. "U tim situacijama, kontrola nad brodom i nadzor nad vašim instrumentima čini život puno lakšim - a Apple Watch je izvrstan alat za rješavanje takvih situacija."

Orca Apple Watch Wind and Auto mode side by side

Orca aplikacija za Apple Watch također omogućava prikaz važnih instrumenata, kao što su brzina, smjer, dubina vode, brzina vjetra i smjer vjetra.

"Apple Watch košta manje od namjenskog bežičnog daljinskog upravljača za autopilot, a čini mnogo više", kaže Kristian Fallrø, tehnički direktor Orce. "Siguran sam da će mnogi nautičari na Apple Watch gledati kao na izvrstan alat koji će njihova putovanja brodom učiniti praktičnijim i sigurnijim."

Orca je dostupna u Europi, Novom Zelandu i Sjevernoj Americi. Za korištenje kontrole autopilota putem Apple Watcha potreban vam je Orca Core (449 €) za povezivanje vašeg sata s instrumentima i autopilotom vašeg plovila.

 

 

O Orci
Orca je norveška nautička tehnološka tvrtka. Orca je napravljena za modernog nautičara. Orca vam daje točne pomorske karte, automatski pronalazi rute na moru pritiskom na gumb i obavještava nautičara o vremenskim promjenama i izazovnim situacijama unaprijed pomoću svojih uvida u kopilota. Za više informacija posjetite https://getorca.com.

 

Nautica portal