Mataran 24 osvojili i hrvatski naslov

Europski prvaci u Zadru osvojili i hrvatski naslov, Ivan Kljaković Gašpić pobjednik CRO Melges 24 serije

Trogirska posada Mataran 24 u sastavu u sastavu Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Bruna Princivali pobjednik je otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24 koje se od petka 25. do nedjelje 27. studenoga jedrilo u Zadru u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok i uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, Sailing Pointa, Digitalnog akvarija, Urbanih ideja i Turističke zajednice Zadar.
SP klase IOM u Rogoznici

SP klase IOM u Rogoznici - Zvonko Jelačić prvi put u karijeri osvojio broncu

Nakon šest dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase IOM koje je održano u Rogoznici na postolju imamo jednog jedriličara iz Hrvatske, a to je trostruki svjetski prvak Zvonko Jelačić koji je prvi put u karijeri osvojio svjetsku broncu. Prva dva mjesta na jedinom Svjetskom prvenstvu koje se ove godine jedrilo u Hrvatskoj osvojili su Francuzi Olivier Cohen (zlato) i Alexis Carre (srebro).
Europski prvaci preuzeli vodstvo na regati u Zadru

Europski prvaci preuzeli vodstvo na regati u Zadru

Nakon drugog dana regate Zadar CRO Melges 24 Cup u vodstvu je Mataran 24, a među prvih sedam posada na otvorenom prvenstvu Hrvatske razlika je samo devet bodova.
Posada Mataran 24 osvojila europsko zlato i srebro u Italiji

Posada Mataran 24 osvojila europsko zlato i srebro u Italiji

Dvostruko slavlje hrvatskih jedriličara - na Europskom prvenstvu klase Melges 24 u Italiji Trogirani su postali prvaci u Corinthan (amaterskoj) konkurenciji i doprvaci u ukupnoj konkurenciji.
Filip Jurišić sjajno otvorio regatu u Zadru

Filip Jurišić sjajno otvorio regatu u Zadru

Europski doprvak i svjetski brončani u klasi ILCA7, Filip Jurišić, i posada Strilica Zuxu u sastavu Lovre Perhat, Antonio Arapović i Marko De Micheli Vitturi vodeći su nakon prvog dana otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24 koje je započelo u Zadru u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok.
IV Trget kup & 12. Regata Barbanske Rivijere

IV Trget kup & 12. Regata Barbanske Rivijere

Jedriličarski Klubovi J.K. RUDAR iz RAŠE i J.K. DELFIN iz Pule organiziraju jedriličarske regate krstaša 4. TRGET KUP i 12. REGATA BARBANSKE RIVIJERE koje će se ove godine u suradnji klubova i općina održati 23. srpnja 2022. u Raškom zaljevu.
Savršen završetak jedriličarske sezone: U Zadru okršaj svjetskih i europskih prvaka

Savršen završetak jedriličarske sezone: U Zadru okršaj svjetskih i europskih prvaka

Na regati Zadar CRO Melges 24 Cup koja je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske nastupit će 21 posada s vrhunskim imenima kao što su Mihovil Fantela, Ivan Kljaković Gašpić, Filip Jurišić, Pavle Kostov.
World Championship Class40

Nakon 10 godina ponovno kreće Svjetsko prvenstvo Class40

Borba za naslov Svjetskog prvaka Class40 2022. kreće se od ponedjeljka 13. do subote 18. lipnja u La Rochelleu (Francuska),
Svjetsko prvenstvo klase RS21 Biograd

Svjetsko prvenstvo klase RS21: U Biogradu se pisala povijest

Na prvoj svjetskoj smotri za ovu klasu nastupilo je 40 jedrilica sa 160 jedriličara iz 13 zemalja, a sve tri medalje pripale su talijanskim posadama
Alinghi RED BULL RACING otkrio svoj jedriličarski tim

Alinghi RED BULL RACING otkrio svoj jedriličarski tim

Neizvjesnost je gotova - sada znamo članove posade koji su izabrani jedriti na Alinghi Red Bull Racingu. Oni su Švicarci, strastveni su, a ima ih 14.