Lanzarote međunarodna regata za 49er, 49erFX i Nacra17

Lanzarote međunarodna regata za 49er, 49erFX i Nacra17 na španjolskim Kanarima za dio natjecatelja bila je test strategije olimpijaca, no za drugi dio bila je odlučujuća za njihov nastup na Olimpijskim igrama.

Lanzarote International Regatta 2021

Lanzarote International Regatta 2021 bila je posljednja kvalifikacijska regata za nastup na OI Tokio. U svakoj klasi preostalo je po jedno mjesto za europske zemlje.

U klasi 49er, posada Šime Fantela / Mihovil Fantela je već na prvoj kvalifikacijskoj regati 2018. godine osigurala plasman Hrvatske na OI.

U klasi 49erFX za plasman u Tokio natjecala se posada Enia Ninčević / Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi. Djevojke su za ostvarenje tog cilja morale biti ispred posada onih država koje još nisu izborile Olimpijske igre. Prema pravilima u jedrenju postoje nacionalne kvote sukladno kojima se određuju sudionici Olimpijskih igara. Države koje još nisu izborile normu bile su Belgija, Finska, Rusija, Švedska, Češka i Italija, pa su to zapravo bili glavni rivali našim djevojkama. Nažalost, ukupno osvojiviši deseto mjesto, djevojke nisu uspjele ostvariti kvalifikaciju na OI. 

U klasi Nacra 17 plasman u Tokio lovili su Igor Marenić / Marija Anđela De Micheli-Vitturi. Njima su konkurencija za plasman na OI - Finska, Grčka, Nizozemska, Rusija i Mađarska. Nažalost niti ovaj naš dvojac nije uspio, ukupno su završili na dvanaestom mjestu.

Događanja s regate i rezultate možete vidjeti na web stranicama Lanzarote International Regatta 2021.

No, bez obzira na (ne)zadovoljstvo ostvarenim - glavu gore, to je sport, pred vama su novi izazovi!

Nautica portal