U Biogradu uspješno odjedrena prva regata CRO Melges24!

Tijekom proteklog vikenda Biograd na Moru bio je domaćin prve regate Kupa Hrvatske za klasu Melges24.

 

Megles 24 3

Foto: izvor Facebook

Melges, kao jedriličarski brand, nastao je 1945. godine, a od tada su iz njihova škvera izašle mnoge sportske jedrilice, a neki modeli su se etablirali u svijetu jedrenja kao globalne monotip klase. Jedna od njih je i Melges 24, malena sportska jedrilica u kojoj može jedriti 4-5 jedriličara u tehničkim regatama oko oznaka, dok se s njima kvalitetno može jedriti i u dvoje.

 Okupljanjem većeg broja ovih monotipskih jedrilica prošlog ljeta stvoreni su uvjeti za formiranje i Megles 24 udruženja, što je zapravo ovorilo mogućnost stvaranja nove klase te organiziranja regata na našem dijelu Jadrana, ali i nastupanja na međunarodnim natjecanjima.
Klasa Melges 24 sada broji dvanaest jedrilica, sve u privatnom vlasništvu, te je sukladno prethodno navedenom, najavljena organizacija čak pet monotip regata ove klase u 2021. godini diljem Jadranske obale, od Lovana do Dubrovnika.

Megles 24 2

Foto: izvor Facebook

Nakon prve regate u Biogradu, na kojoj je pobjedu odnijela posada domaćina, slijedi regata u Lovranu, u terminu 8.-.9. svibnja.

Rezultate možete pogledati ovdje!

Nautica portal