Dvostruka pobjeda hrvatskih posada i čovjek u moru

U organizaciji JK Mornar završen drugi dan jedrenja na EP u Splitu u klasi Zvijezda.

Europsko prvenstvo klase Zvijezda 2021 Split - hrvatska posada Stipanović-Bilić

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Dvije hrvatske posade, Tonči Stipanović i Tudor Bilić te Marin Mišura i Tonko Barač, najveći su dobitnici nakon drugog dana jedrenja na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se do subote, 29. svibnja održava u SplituPetim mjestom i pobjedom u dva održana jedrenja po lijepom maestralu hrvatski srebrni olimpijac skočio je sedam mjesta u ukupnom redoslijedu. 

Europsko prvenstvo klase Zvijezda 2021 Split - hrvatska posada Mišura - Barač

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

"Imali smo sjajan dan na moru. Nisam bio zadovoljan startovima, ali tijekom regate uspjeli smo se penjati u redoslijedu. Posebno sam bio zadovoljan drugim jedrenjem dana gdje smo Tudor i ja funkcionirali savršeno" rekao je splitski jedriličar koji se nakon drugog dana nalazi na petom mjestu u ukupnom redoslijedu. Marin Mišura i Tonko Barač s dva su plasmana u prvih deset također istaknuli kandidaturu za visok plasman. Posebno je dojmljivo bilo drugo jedrenje kada su Tonči Stipanović i Marin Mišura prvim i drugim mjestom uvjerljivo ostavili ostatak flote. "Uvijek je lijepo kada svoje ime vidiš ispred ovakvih velikana svjetskog jedrenja" poručio je Marin Mišura.

Europsko prvenstvo klase Zvijezda 2021 SplitFoto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr


U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Nijemac Merkelbach ispred Talijana Chieffija i Amerikanca Diaza, ali hrvatske posade smanjuju zaostatak.

Inače, tijekom drugog dana regate dogodila se i jedna zanimljivost. Naime, sezonu kupanja kod Čiova otvorio je talijanski jedriličar Nicolas Seravalle. Flokist Flavija Favinija pao je u more s pramca tijekom prve regate, ali spretno je reagirao i popeo se preko krme natrag u brod.

Regata u Splitu traje do subote, 29.05. Predviđeni start je svaki dan u 13.00 uz izravan prijenos na You Tube kanalu koji radi tvrtka CROATEL.

 

UKUPNI REDOSLIJED NAKON DRUGOG DANA I 4 ODRŽANA JEDRENJA:

1. Merkelbach/Weise 12, 2. Chieffi/Colaninno 19, 3. Diaz/Nehammer 22, 4. Favini/Seravalle 32, 5. STIPANOVIĆ/BILIĆ 34, 6. MIŠURA/BARAČ 35…13. ARAPOV/ŠITIĆ 56…, 21. PERHAT/PERHAT 73,…25. VIŠIĆ/LULIĆ 91, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 96,5…

 

JK Mornar / Nautica portal