Zasjali Mate Arapov i Ante Šitić, Chieffi europski prvak, o ostalim medaljama odlučuje posljednji plov

Dugi petak na Europskog prvenstvu u klasi Zvijezda najviše se isplatio Talijanu Enricu Chieffiju koji je dan prije kraja regate osigurao zlatnu medalju.

EP Zvijezda 2021 Split europski prvak enrico chieffi

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Napeto će biti posljednji dan biti u borbi za srebro i broncu jer još do medalja može čak sedam posada, među kojima su i tri hrvatske.
Prvi plov dana koji je održan po laganom jugozapadnom vjetru od tek 5-6 čvorova pokazao je majstorstvo Mate Arapova i Ante Šitića koji su u pravoj šahovskoj partiji na morskom igralištu podno Sustipana odnijeli uvjerljivu pobjedu.
"Imali smo i malo sreće jer smo pogodili pravu stranu odakle je ranije počeo puhati vjetar", prokomentirao je flokist Ante Šitić na povratku u JK Mornar.

U drugom plovu dana vjetar je promijenio smjer što je posebno razveselilo regatni odbor. Uz maestral jačine 12-ak čvorova bivši svjetski prvak u ovoj klasi Enrico Chieffi držao je vodstvo praktički od starta do cilja. Poslije se pokazalo da je to bilo jedrenje vrijedno zlata jer uoči subotnjeg plova Talijan je ostvario nedostižnu prednost.

EP Zvijezda 2021 Split mate arapov ante sitic

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Za pobjedničko postolje u Splitu još konkurira sedam posada, a među njima tri hrvatske. Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač nadaju se subotnjem labuđem pjevu u Splitu.
"Drugi i treći bježe nam sedam bodova, ali ako mi budemo jedrili vrhunski, a netko od njih napravi pogrešku, možemo do medalje", prokomentirao je Tonči Stipanović.

Regata u Splitu traje do subote, 29.05. Predviđeni start posljednjeg dana je u 13.00 sati uz izravan prijenos na You Tube kanalu koji radi tvrtka CROATEL.

EP Zvijezda 2021 Split tonci stipanovic tudor bilic

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

 

UKUPNI REDOSLIJED NAKON TREĆEG DANA:

1. Chieffi/Colaninno 13, 2. Merkelbach/Weise 24, 3. Diaz/Nehammer 24, 4. STIPANOVIĆ/BILIĆ 31, 5. ARAPOV/ŠITIĆ 16 (2,14)…, 8. MIŠURA/BARAČ 36,…19. PERHAT/PERHAT 79, 22. VIŠIĆ/LULIĆ 91…, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 109…

 

JK Mornar / Nautika portal