Hrvatske posade ostale bez medalje

Sedam nije bio sretan broj za hrvatske posade u posljednjem, sedmom plovu, Europskog prvenstva za klasu Zvijezda koje je završeno u Splitu.

 

Europsko prvenstvo u klasi  Zvijezda 2021 SplitFoto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr


Iako su uoči posljednjeg dana Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač imali šansu popeti se na pobjedničko postolje, sedmi plov nije prošao dobro za hrvatske posade. Arapov i Šitić stigli su šesti, Mišura i Barač bili su sedmi, a Stipanović i Bilić osvojili su 12. mjesto. Kako se to u jedriličarskom žargonu kaže, jednostavno "nije dalo".

Europsko prvenstvo u klasi  Zvijezda 2021 Split Mate Arapov - Ante Sitić

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Zlatnu medalju je još u petak osvojio Talijan Chieffi, srebrni je Nijemac Merkelbach, a brončani je Amerikanac Augie Diaz koji su kao medalje dobili skulpture koje je izradio Damir Vrdoljak Mandeta.
Regata u Splitu bila je prva regata ovakvog ranga koja je emitirana uz izravan prijenos na You Tube kanalu koji je radila tvrtka CROATEL. Na prvenstvu u organizaciji JK Mornar je nastupilo ukupno 34 posade, među kojima su i velika jedriličarska imena kao što su Tonči Stipanović, Mare Arapov, Enrico Chieffi, Xavier Rohart, Augie Diaz

Europsko prvenstvo u klasi  Zvijezda 2021 Split

Foto: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

 

KONAČAN REDOSLIJED:

1. Chieffi/Colaninno 22, 2. Merkelbach/Weise 26, 3. Diaz/Nehammer 32, 4. Juan K./Voltolini 36, 5. ARAPOV/ŠITIĆ 40, 6. STIPANOVIĆ/BILIĆ 43, 7. MIŠURA/BARAČ 43,…20. PERHAT/PERHAT 99,…23. VIŠIĆ/LULIĆ 108…, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 135…

 

Na koncu, čestitiamo JK Mornaru na izvrsnoj organizaciji, a našima više sreće sljedeći put!

JK Mornar / Nautica portal