Sedmo izdanje Trke oko Krka - 17.-19. rujna

Nakon odgode iz svima nam znanih razloga za vikend (17.-19. rujna) u organizaciji jedriličarskih klubova „Jadro“ iz Selca i „Burin“ iz Novoga, održati će se sedmo izdanje višednevne odobalne regate Trka oko Krka.

 

Regata Trka oko Krka

Predviđena je ruta od otprilike 55 nm, a jedri se na relaciji Selce – oko otoka Krka – Novi Vinodolski u uvjetima koji mogu pokazati različita lica akvatorija, od zahtjevne primorske bure, do bonace i kurenta. Smjer jedrenja oko Krka nije definiran i određuje se neposredno prije starta regate, na osnovu vremenske prognoze.

Sada već dobro poznatu rujansku regatu na Kvarneru, i ove će godine prema najavama odjedriti tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih „jurilica“ zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, JustinTen. Regata je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru u posezoni. Zbog toga je vrlo dobro popraćena u raznim medijima, tisku i internetskim portalima i doprinosi promidžbi cijelokupnog turizma ove regije.

Jedriličare očekuje dobrodošlica u luci Selce gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start. Ceremonija proglašenja pobjednika uz završni domjenak održati će se u Marini Novi u Novom Vinodolskom.

Najzanimljivije nadmetanje zasigurno očekuje jedriličare u klasi JOD 35, u kojoj je za sada prijavljeno osam posada. Naime, radi se o dobro znanoj bivšoj ACI-jevoj floti koja je u rukama novih vlasnika pravo osvježenje na jedriličarskoj sceni Kvarnera. Organizatori raspolažu s još nekoliko brodova tog tipa pa su moguće i „last minute“ prijave.

Start regate planiran je u petak 17. rujna u 19:00 ispred luke Selce, a cilj ispred Marine Novi (Novi Vinodolski) najkasnije u nedjelju 19. rujna u 14:00.

Rekord regate jedrilice Molo Longo iz 2019. sa vremenom 07:32:56 biti će teško srušiti i uz povoljne vremenske uvjete kakve očekujemo. Start regate bit će moguće pratiti s broda „Mali Marino“ koji isplovljava iz Selca u 17:30 s povratkom u 22:00. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.

Zahvaljujemo partneru Marini Novi, kao i ostalim pokroviteljima PGŽ, Gradovi Crikvenica i Novi Vinodolski, Turističke zajednice gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, ŽLU Crikvenica.

JK Jadro / Nautica portal