JK Labud: 77. Viška regata krstaša

Ove godine JK Labud organizira 77. Višku regatu u terminu 15-17.10.2021.

 

Viška regata 2021 bannerViška regata krstaša drugo je "dite" LABUD-a, 12 godina mlađa, a brojem sudionika skoro jednako moćna kao i Mrduja. Dok prijave prije par godina nisu ograničene na 150 jedrilica, znala se približiti i broju od 250 brodova na startu.

Viška regata 2021

Viška regata je dokaz kako je jedrenje sport duhovne elite, jer se na otvorenom moru, troši vjetar i prkosi u orcu s jednim jedinim argumentom u džepu, športskim odgojem i zdravim duhom. Posade vrhunskih jedriličarskih majstora funkcioniraju na ovoj regati kao sat, a sve s ciljem da se ne propusti ni najmanji reful vjetra u krmu, kako bi se brod održao na svemoćnom moru i prije od drugih stigao na cilj u Visu.

U listopadu 1927. godine, "labudaši" su utemeljili Mrdujsku regatu, danas najstariju regatu u ovom dijelu Europe. Ona je stoga simbol "Labuda", ali i grada Splita, njegova najljepša turistička razglednica babljeg ljeta. Ova atraktivna i ležerna regata svake je godine masovnija, bogatija, posebnija. Svake godine priča nove priče, slavi nove pobjednike u brojnim kategorijama, stvara nove tradicije budeći one stare. To je jedina regata koja nema granica i u kojoj su svi pobjednici... jer i kad bonaca "usidri" u Splitskim vratima 350 jedara - i dalje traje fešta - fešta jedrenja i ljubavi prema moru.

 

Oglas 77. Viške regate krstaša regate možete naći ovdje!

 

Nautica portal