Uspješno održana prva ClubSwan regata u Hrvatskoj

S tri pobjede u četiri utrke ClubSwan 36 Tracing Perfection osvojio je prvu ClubSwan Racing regatu u Hrvatskoj i podigao ClubSwan 36 ACI kup.

 

ClubSwan 36 ACI CupFoto: ACiSail

Prvi ClubSwan 36 ACI Cup u Hrvatskoj s ClubSwan racing potpisom održan je u ACI marini Rovinj. U organizaciji ACI-ja i ACI Sail-a uz potporu Nautor’s Swan premijerno izdanje regate potvrdilo je da su Hrvatska i ACI spremni za domaćinstvo ClubSwan 36 Europskog prvenstva u 2022.

Više od tri desetljeća ACI i Rovinj imaju ključnu ulogu u razvoju Hrvatske kao prestižne regatne destinacije. Kombinacija mediteranskog šarma, nautičke izvrsnosti i besprijekornih uvjeta u srcu povijesnog grada bila je idealna pozornica za mnoge uzbudljive regate ACI Match Race Cupa, na kojima su jedrili brojni velikani poput Russella Couttsa, Petera Gilmoura, Paula Cayarda, Chrisa Dicksona i mnogih drugih.

ClubSwan 36 ACI CupFoto: ACiSail

Zbog velike jedriličarske tradicije, vrhunski dizajnirane ACI marine Rovinj i dobrih uvjeta, Rovinj se pokazao kao idealan domaćin za ClubSwan 36 ACI Cup s kojim se ACI vratio u velikom stilu na svjetsku jedriličarsku scenu. Šarmantni stari grad stvorio je prirodni amfiteatar za jednu od najupečatljivijih scena jedrenja, dok flota moćnih ClubSwan 36 kreće u regatno područje. Sama ljepota rovinjskog slikovitog okruženja i vrhunsko dizajnirana ACI marina Rovinj utjelovljuje duh elegantnog jedrenja.

Sa šest inovativnih ClubSwan 36 jedrilica i posadama iz cijele Europe, ClubSwan 36 ACI Cup ponudio je nevjerojatne uvjete i intenzivno jedrenje. Rovinj se tijekom tri dana regatavanja potrudio jedriličarima ponuditi samo najbolje. Lagani vjetrovi u kombinaciji s vedrim plavim nebom stvorili su savršenu jedriličarsku razglednicu iz Istre, a skiperi su imali težak zadatak izvući najbolje iz jedrilice i posade.

ClubSwan 36 ACI CupFoto: ACiSail

U takvim izazovnim uvjetima posada ClubSwan 36 Tracing Perfection s kormilarom Danielom Kippom odradila je najbolji posao. S tri pobjede u četiri utrke, mladi njemački lavovi osvojili su prvu ikada održanu ClubSwan Racing regatu u Hrvatskoj i podigli ClubSwan 36 ACI kup.

Uz uspješno organiziran ClubSwan36 ACI Cup, ovaj dio Jadrana u budućnosti će biti top destinacija za ClubSwan utrke. Sljedeće godine Rovinj će u listopadu ugostiti ClubSwan 36 Europeans.

ClubSwan 36 ACI Cup ukupni rezultati:

  1. Tracing Perfection / Daniel Kipp – 7
  2. Bracing Breeze / Lukasz Podniesinski – 9
  3. Facing Future / Nevra Eker – 11
  4. Gracious Style / Alexander Kudlich – 16
  5. Lucky / Andrej Šooš Maceljski – 17
  6. Tacit Consent / Magnus Borg – 24

Ovakvo je događanje uvelike nedostajalo Hrvatskoj, a ostaje nam se samo za nadati da će ovakv uspjeh donijeti i druga slična događanja na našu stranu Jadrana, za koja, vjerujemo, postoji interes kako domaće, tako i međunarodne javnosti. 

AciSail / Nautica portal