Prvi Hrvat u transatlantskoj regati Jacques Vabre

Uz podršku ACI-ja Ivica Kostelić kreće u još jedan pothvat - kao prvi Hrvat sudjelovati će na transatlantskoj regati Jacques Vabre.

 

ACI Kostelić regata Jacques VabreFoto: ACI

Ivica Kostelić, jedan je od najboljih svjetskih skijaša i najboljih hrvatskih sportaša svih vremena, a danas još i strastveni jedriličar. Ništa što radi ne može biti prosječno pa će tako postati prvi Hrvat koji će sudjelovati u transatlantskoj jedriličarskoj utrci Jacques Vabre, u popularnoj Class 40. Utrka je to koja se tradicionalno jedri tijekom studenog od Europe do Južne Amerike. Ivica će jedriti na jedrilici Croatia Full of Life u društvu francuskog partnera Callistea Antoinea te uz uvijek prisutnu suradnju i potporu ACI-ja.

ACI Kostelić regata Jacques Vabre

Foto: ACI

 
Skije zamijenio jedrima

Ivica Kostelić svoje je skijaške pothvate zamijenio jedriličarskim, a na putu do nove pustolovine uz njega je i ACI, koji je već dugo ponosni član Ivičine jedriličarske obitelji. „Zahvalan ACI-ju na podršci koju mi kontinuirano pružaju“, istaknuo je Ivica opisujući kako su tekle pripreme za ovu utrku koja će, ovisno o vjetru, trajati od 17 do 22 dana. „Cijeli ovaj projekt zamišljen je stupnjevito: prvo sam bio na Jadranu, zatim na Mediteranu, a onda sam se preselio na Atlantik te mi je ovo prva Transatlantik utrka. Važno je da na start dođem u dobroj tjelesnoj spremi, a proučavao sam i kojim se rutama jedrilo u prošlim izdanjima utrke koja se održava svake druge godine. Dakako, važno je i da brod bude u formi“, govori nam Ivica.

ACI Kostelić regata Jacques VabreFoto: ACI

 
Izazov kojeg prihvaćaju samo najvještiji

Ivica nakon ispisivanja hrvatske skijaške povijesti počinje ostavljati sve veći trag i u jedriličarskom svijetu. Uz njega smo na tom putu te smo iznimno ponosni što možemo doprinijeti i njegovu prvom transatlantskom pothvatu koji započinje u nedjelju, 7. studenog. Ovaj pothvat nije samo velik pothvat za Ivicu, nego i za čitavu hrvatsku nautičku zajednicu. Stoga mu želimo puno sreće na ovom više od 7100 km dugom putovanju koje ćemo budno pratiti kako Ivica to i zaslužuje.

TRANSAT JACQUES VABRE

Regatu možete pratiti na Transat Jacques Vabre internetskoj stranici.

 

ACI / Nautica portal