Alinghi Red Bull Racing prijavio nastup na AC37

Emirates Team New Zealand pozdravlja današnju objavu Alinghi Red Bull Racing tima kao jednog od izazivača za 37. America's Cup sa svojim reprezentativnim yacht klubom Société Nautique de Genève.

 

AC35 Red Bull Youth

Alinghi je bio jedna od najuspješnijih momčadi u modernom America's Cupu, nakon izostanka od nešto više od deset godina, ponovno su se vratili na scenu sa svojim partnerom Red Bullom.

Red Bull tim je samostalno nastupao na Youth America’s Cupu 2013. i 2017., kao i Red Bull Foiling Generation. Cijelo vrijeme Alinghi je u Švicarskoj razvijao jedriličarstvo u nizu visokoučinkovitih klasa jedrenja. Prihvaćanjem kulture razvoja mladih sada su u mogućnosti sastaviti vrhunski, 100% švicarski, nacionalni jedriličarski tim, što je izvrstan primjer za mnoge zemlje koje žele povećati svoj nacionalni fond talenata na vrhunskim razinama jedrenja. Ovo će biti dodatno unaprijeđeno u AC37 sa Women's America's Cup i Youth America's Cup.

AC37 Alinghi Red Bull Racing

Sa stajališta branitelja naslova America’s Cupa, nema sumnje da ovaj ulazak Alinghi Red Bull Racing tima podiže natjecanje na jednu novu, višu razinu, jer sada postoje dvije etablirane, vrlo dobro financirane momčadi, obje s moćnim F1 tehnološkim partnerstvom.

“Alinghi Red Bull Racing ima tehnološko partnerstvo s Red Bull F1 koji ima ukupno pet vozačkih prvenstava Formule 1, uključujući Maxa Verstappensa samo ovaj tjedan, kao i četiri konstruktorska prvenstva F1. Očito smo već svjesni resursa koje Sir Ben Ainslie ima sa svojim timom, INEOS Britannia i njihovo partnerstvo s Mercedes AMG F1 timom. Sada imamo Red Bull F1 tim u partnerstvu s Alinghijem, a to je prije nego što uopće uzmemo u obzir druge postojeće izazivače poput Lune Rosse koji su bili tako jaki protivnici u 36. America’s Cupu i American Magic za kojeg znamo da je također vrlo zauzet radom na napretku svog tima. Samo dva tjedna nakon otvaranja prijava, potpuno je jasno da će AC37 biti jedno od najkonkurentnijih i najizazovnijih natjecanja America's Cupa zadnjih godina. Vidimo spajanje dva tehnološki najnaprednija sporta na svijetu na kopnu i na vodi, što će biti dobra stvar za natjecanje i rast sporta i njegove publike.” izjavio je Grant Dalton, CEO Emirates Team New Zealand.

AC37 Alinghi Red Bull Racing 2

Ulazak Société Nautique de Genève i Alinghi Red Bull Racinga ilustrira koliko svi timovi moraju biti usredotočeni, dobro opremljeni i inovativni, ekipirani s pravim ljudima i minimalnim ometanjima, ako se nadaju pobjedi.

 

Nautica portal